Box: Will Smith și Lennox Lewis vor purta sicriul lui Muhammad Ali

Box: Will Smith și Lennox Lewis vor purta sicriul lui Muhammad Ali

Actorul american Will Smith și fostul campion mondial de box Lennox Lewis vor purta împreună cu alte șase persoane sicriul lui Muhammad Ali la ceremonia funerară de vineri, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al fostului mare pugilist, citat de AFP.

Will Smith a jucat rolul lui Muhammad Ali în filmul lui Michael Mann 'Ali', apărut în anul 2000, rămânând de atunci un apropiat al legendarului pugilist decedat vinerea trecută.

Născut în Marea Britanie, Lennox Lewis este considerat unul dintre cei mai mari boxeri din ultimii 25 de ani, cucerind mai multe titluri mondiale în anii '90 și 2000.

Cele două vedete vor transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Muhammad Ali alături de alte șase persoane, apropiați sau membrii ai familiei fostului campion, a precizat Bob Arum, purtătorul de cuvânt al familiei.

Precedată de o procesiune, ceremonia funerară se va desfășura vineri în orașul american Louisville, în prezența unei mulțimi impresionante.

Acest eveniment se vrea un mesaj universal de pace și toleranță, au anunțat organizatorii.

Muhammad Ali a încetat din viață la 74 de ani la Phoenix, unde se stabilise în urmă cu zece ani, iar trupul neînsuflețit a fost repatriat duminică cu avionul la Louisville.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...