Box: Will Smith și Lennox Lewis vor purta sicriul lui Muhammad Ali

Box: Will Smith și Lennox Lewis vor purta sicriul lui Muhammad Ali

Actorul american Will Smith și fostul campion mondial de box Lennox Lewis vor purta împreună cu alte șase persoane sicriul lui Muhammad Ali la ceremonia funerară de vineri, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al fostului mare pugilist, citat de AFP.

Will Smith a jucat rolul lui Muhammad Ali în filmul lui Michael Mann 'Ali', apărut în anul 2000, rămânând de atunci un apropiat al legendarului pugilist decedat vinerea trecută.

Născut în Marea Britanie, Lennox Lewis este considerat unul dintre cei mai mari boxeri din ultimii 25 de ani, cucerind mai multe titluri mondiale în anii '90 și 2000.

Cele două vedete vor transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Muhammad Ali alături de alte șase persoane, apropiați sau membrii ai familiei fostului campion, a precizat Bob Arum, purtătorul de cuvânt al familiei.

Precedată de o procesiune, ceremonia funerară se va desfășura vineri în orașul american Louisville, în prezența unei mulțimi impresionante.

Acest eveniment se vrea un mesaj universal de pace și toleranță, au anunțat organizatorii.

Muhammad Ali a încetat din viață la 74 de ani la Phoenix, unde se stabilise în urmă cu zece ani, iar trupul neînsuflețit a fost repatriat duminică cu avionul la Louisville.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...