BPN al PNL a decis să ceară în Senat retrimiterea la comisie a proiectului privind modificarea Legii Educației (surse)

Biroul Politic Național (BPN) al PNL a decis în ședința de luni ca senatorii liberali să ceară retrimiterea la comisia de specialitate din Senat a proiectului de lege privind modificarea Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, au precizat pentru AGERPRES surse participante la reuniune.

Potrivit surselor citate, în cadrul reuniunii s-a mai stabilit ca juriștii partidului să recomande calea de urmat în vederea depunerii unei plângeri penale de către grupul senatorial al PNL în cazul raportului dat de Comisia pentru învățământ săptămâna trecută la inițiativa privind modificarea Legii Educației.

Secretarul comisiei, liberalul Dumitru Oprea, a declarat săptămâna trecută pentru AGERPRES că pe ordinea de zi a ședinței forului de săptămâna trecută nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, precizând că raportul în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.

"Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14 (septembrie — n.r.). Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură (pe raportul comisiei — n.r.) și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. (...) E pus un 'pentru', dar, de regulă, pentru orice 'pentru', dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există", a declarat el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă