BPN al PNL a decis să ceară în Senat retrimiterea la comisie a proiectului privind modificarea Legii Educației (surse)

BPN al PNL a decis să ceară în Senat retrimiterea la comisie a proiectului privind modificarea Legii Educației (surse)

Biroul Politic Național (BPN) al PNL a decis în ședința de luni ca senatorii liberali să ceară retrimiterea la comisia de specialitate din Senat a proiectului de lege privind modificarea Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, au precizat pentru AGERPRES surse participante la reuniune.

Potrivit surselor citate, în cadrul reuniunii s-a mai stabilit ca juriștii partidului să recomande calea de urmat în vederea depunerii unei plângeri penale de către grupul senatorial al PNL în cazul raportului dat de Comisia pentru învățământ săptămâna trecută la inițiativa privind modificarea Legii Educației.

Secretarul comisiei, liberalul Dumitru Oprea, a declarat săptămâna trecută pentru AGERPRES că pe ordinea de zi a ședinței forului de săptămâna trecută nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, precizând că raportul în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.

"Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14 (septembrie — n.r.). Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură (pe raportul comisiei — n.r.) și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. (...) E pus un 'pentru', dar, de regulă, pentru orice 'pentru', dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există", a declarat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...