BPN al PNL a modificat criteriile şi procedura privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare; candidaturile - depuse până pe 1 octombrie

BPN al PNL a modificat criteriile şi procedura privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare; candidaturile - depuse până pe 1 octombrie

Biroul Politic Naţional al PNL a modificat, sâmbătă, criteriile, procedura şi calendarul privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare, stabilind şi prelungirea depunerii candidaturilor până la 1 octombrie.

Astfel, membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie.

Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European, iar pentru a putea candida pe listele PNL, membrii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi plus unul supleant. Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid.

"Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor şi de punctajul dobândit de fiecare candidat", a stabilit BPN al PNL.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus.

Evaluarea candidaturilor se va face de către BEx, în baza unui punctaj aferent fiecărui criteriu.

"Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx", au stabilit liberalii.

Criteriile, procedura şi calendarul privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare vor fi supuse votului în Consiliul Naţional al PNL care se va desfăşura la Parlament.

Pe ordinea de zi mai figurează prezentarea raportului de activitate al Biroului Executiv al PNL şi documentul "Principiile bunei guvernări". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”