Brăcea: Traficul pe DN1 este aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal şi Sinaia - devierea pe DN1A

Brăcea: Traficul pe DN1 este aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal şi Sinaia - devierea pe DN1A

Traficul pe DN1 este aglomerat, luni după-amiază, pe raza staţiunilor montane Predeal şi Sinaia, fiind dispusă măsura devierii traficului pe DN1A, a precizat chestorul de poliţie Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

"Astăzi ne aşteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naţionale din România. La acest moment, situaţia este în felul următor: avem pe DN1 trafic aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal, Sinaia. S-a dispus măsura devierii traficului pe DN1A de la Braşov pe Cheia şi Cheia către Ploieşti. Valori ridicate de trafic se înregistrează şi pe autostrada Bucureşti - Piteşti, DN2, DN 65 Slatina - Piteşti, DN7 Râmnicu Vâlcea - Piteşti şi DN6", a anunţat Brăcea.

Peste 1.400 de poliţişti rutieri acţionează pentru dirijarea şi fluidizarea traficului, fiind pe şosele şi aproximativ 300 de aparate radar.

Acesta a adăugat că începând cu ora 15,00 poliţii rutieri vor fi ajutaţi de un elicopter.

"Începând cu orele 15,00, pentru că ne aşteptăm după ora 12,00, când se eliberează camerele de hotel şi pensiuni, iar cei care şi-au petrecut Sărbătorile pascale la aceste pensiuni să plece şi să fie un prim val de aglomeraţie şi pe seară ne aşteptăm din nou la aglomeraţie", a mai precizat Brăcea.

În ultimele 4 zile s-au înregistrat 98 de accidente grave cu 18 persoane decedate şi 13 persoane rănite grav, fiind înregistrată o scădere faţă de perioada Sărbătorilor pascale de anul trecut, şi anume 25% la accidente, 10% la persoane decedate şi 15% la persoane rănite grav, potrivit chestorului de poliţie.

"Prezenţa noastră în trafic este pentru a preveni accidentele rutiere. Recomandarea noastră este să se respecte indicaţiile poliţistului rutier şi să circule cu atenţie, să respecte viteze de deplasare, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, răbdare, că vor fi zone aglomerate - zona centurilor, oraşelor, staţiunilor", a mai spus el.

Centrul Infotrafic a informat luni că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către Capitală, se circulă îngreunat pe DN 1 Valea Prahovei, între staţiunile montane Predeal şi Buşteni, formându-se o coloană în mişcare, care se deplasează cu o viteză de aproximativ 20 km/h. De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe sensul de urcare, între Nistoreşti şi Comarnic, pe o distanţă de aproximativ 4 km.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare: dinspre Braşov: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti; din zona Bran - Moieciu: DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoeneşti - Târgovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN73 - A1, respectiv Braşov - Piteşti - Bucureşti.

Totodată, valorile de trafic au început să crească şi pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, pe sensul de mers către Capitală, dar momentan se circulă fluent, fără staţionări, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa nu sunt probleme, valorile de trafic fiind scăzute la această oră, arată Centrul Infotrafic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /