Brăila: Asistentul medical care a violat zeci de paciente din Spitalul Judeţean, condamnat definitiv la 8 ani

Brăila: Asistentul medical care a violat zeci de paciente din Spitalul Judeţean, condamnat definitiv la 8 ani

Asistentul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila acuzat că sedat şi violat zeci de paciente a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel la opt ani de închisoare şi obligat, împreună cu unitatea medicală, să-i plătească unei victime daune morale de 15.000 de euro.

Viorel Micu, de 60 de ani, asistent medical la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean, a fost arestat preventiv în septembrie 2015, după ce în iulie o adolescentă de 16 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operaţie de apendicită şi a violat-o, rezultatele probelor ADN confirmând acest lucru.

După ce a fost arestat, poliţiştii au audiat zeci de paciente care au fost internate pe secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu anul 2010, cele mai multe confirmând comportamentul deviant al asistentului medical.

Potrivit rechizitorului, asistentul le administra somnifere pacientelor, aspect confirmat de martore şi scos în evidenţă de fişele medicale ale acestora, de reţetele existente în farmacia spitalului şi de declaraţiile medicilor.

În urma probelor administrate, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Viorel Micu la opt ani de închisoare cu executare şi obligaţia de a plăti adolescentei de 16 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgenţă din Brăila. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria