Brăila: Cinci minori au dat 47 de spargeri în şase luni; doi au fost prinşi şi arestaţi

Brăila: Cinci minori au dat 47 de spargeri în şase luni; doi au fost prinşi şi arestaţi

Cinci minori din Brăila, cu vârste între 11 şi 15 ani, au dat 47 de spargeri în şase luni, poliţiştii reuşind să-i prindă pe doi dintre aceştia, care au arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt calificat, furt calificat şi tâlhărie calificată, potrivit unui comunicat de presă remis duminică de IPJ Brăila.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale i-au identificat pe cinci minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, din Brăila, bănuiţi că, în perioada septembrie 2017- februarie 2018, ar fi comis 47 de infracţiuni de tentativă la furt calificat şi furt calificat şi o tâlhărie calificată.

Toate faptele ar fi fost comise pe timp de noapte, aceştia pătrunzând, prin efracţie, prin forţarea uşilor de acces sau spargerea geamurilor, în chioşcuri şi magazine din municipiu.

Prejudiciul creat este în valoare de aproximativ 25.000 de lei şi a fost recuperat parţial.

Pe doi dintre minori, cu vârste de 14 şi 15 ani, poliţiştii i-au reţinut vineri, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, aceştia fiind prezentaţi sâmbătă instanţei de judecată.

Faţă de aceştia a fost luată măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile şi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”