Brăila: Doar şase medici de familie s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Brăila: Doar şase medici de familie s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Doar şase medici de familie din judeţ, din totalul de 140, s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a informat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.

"Sunt şase medici de familie care au început vaccinarea, patru din mediul rural şi doi din cel urban. Nu ştiu de ce sunt aşa puţini, în condiţiile în care, când am solicitat recent informaţii pe această temă de la Casa Judeţeană de Sănătate, mi s-a spus că 37 de medici semnaseră deja contractul la CNAS", a declarat Gabriel Ciochină.

Primii pacienţi au fost vaccinaţi în data de 5 mai, iar până pe 12 mai, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, au fost imunizate cu prima doză 110 persoane. Totalul persoanelor vaccinate la nivelul judeţului Brăila este de 60.740, dintre care 24.655 şi cu doza a doua.

De la începutul pandemiei, în judeţul Brăila au fost confirmate cu COVID-19 12.653 de persoane, 2.707 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi în spitale, iar 677 au decedat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest