Brăila: În dosarul poliţiştilor acuzaţi de luare de mită, 10 au fost achitaţi, iar 12 au primit condamnare cu suspendare

Brăila: În dosarul poliţiştilor acuzaţi de luare de mită, 10 au fost achitaţi, iar 12 au primit condamnare cu suspendare

Tribunalul Brăila a pronunţat, joi, prima sentinţă în dosarul celor 22 de agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Rutier şi Biroul de Ordine publică, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu sau fals intelectual, 10 dintre aceştia fiind achitaţi, iar 12 primind condamnare cu suspendare.

În cazul celor 10 poliţişti achitaţi, instanţa a decis fie că nu există probe că au săvârşit infracţiunile, fie pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală, fie pentru că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Decizia Tribunalului Brăila nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Agenţii achitaţi sunt Ionuţ Urse, Daniel Meiroşu, Ionuţ Grigoriu, Daniel Hagiu, Marius Bunea, Gheorghe Manea, Dragoş Custură, Alexandru Constantin, Aurelian Cioroiu şi Victor Burlacu

În cazul celorlalţi 12 poliţişti, instanţa a hotărât condamnări cu suspendare cuprinse între doi şi trei ani de închisoare pentru pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual sau complicitate la luare de mită. Cei 12 nu îşi vor putea exercita profesia de poliţist pe o durată de trei ani, dacă sentinţa devine definitivă.

Agenţii care au primit condamnare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată sunt Cristian Bălan, Dragoş Pascu, Fănel Podaru, Marius Simion, Cosmin Meiroşu, Florian Oprescu, Emanuel Ion, Valentin Bunea, Stănică Farcaş, Adrian Ilie şi Ionuţ Mocanu.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, cei 22 agenţi de poliţie au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducători auto depistaţi în trafic că au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier pentru a nu-i sancţiona. Sumele variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau înmânate poliţiştilor în documentele RCA, în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismelor din dotare.

Cei 22 de agenţi de poliţie au fost trimişi în judecată în iunie 2015 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”