Brăila: Locuitorii din Valea Cânepii au acceptat să predea porcii pentru eutanasierea preventivă împotriva pestei

Locuitorii din satul brăilean Valea Cânepii, aflat la mai puţin de 10 kilometri de localitatea Lanurile, unde există un focar de pestă porcină africană, au acceptat joi, după trei zile de negocieri, să predea autorităţilor porcii pentru a fi incineraţi ca măsură preventivă, după ce, iniţial, au refuzat să-i lase pe angajaţii DSV Brăila să le intre în gospodării.

"Cetăţenii au înţeles, se pare că şi domnul primar a înţeles, că este spre binele locuitorilor să treacă la măsura preventivă de ucidere a porcilor din gospodării. Acum sunt în plină acţiune şi se preconizează ca, cel târziu până mâine la prânz, să se ucidă toţi porcii din Valea Cânepii", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Brăila, George Paladi.

Măsura preventivă a eutanasierii porcilor din satul Valea Cânepii a fost luată după ce în localitatea Lanurile, aflată la o distanţă de mai puţin de 10 kilometri, a fost confirmat un focar de pestă porcină.

Primarul comunei Unirea, de care aparţine satul Valea Cânepii, s-a declarat nemulţumit de preţul oferit de autorităţi pe kilogramul de carne de porc.

"Eu am fost înştiinţat de DSV că azi va fi o măsură de protecţie pentru ca boala să fie limitată. Se vor omorî porcii din satul Valea Cânepii. Cu preţul de astăzi, de 8 lei pe kilogram, nu va reuşi să cumpere nici măcar 10 kilograme de carne la Crăciun. Cel mai civilizat ar fi fost ca, în condiţiile în care omorâm porcii oamenilor, la Crăciun să le asiguri aceeaşi cantitate de carne cu acelaşi preţ", a declarat primarul Ioan Ungureanu.

Valea Cânepii este un sat în comuna Unirea, situat la aproximativ 26 de kilometri faţă de municipiul Brăila.

Potrivit informaţiilor furnizate de DSV Brăila, din cauza pestei porcine africane, în judeţ au fost omorâţi până în prezent aproximativ 8.000 de porci. AGERPRES/(A - autor: Ecaterina Ignat, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos