Brăila: Locuitorii din Valea Cânepii au acceptat să predea porcii pentru eutanasierea preventivă împotriva pestei

Brăila: Locuitorii din Valea Cânepii au acceptat să predea porcii pentru eutanasierea preventivă împotriva pestei

Locuitorii din satul brăilean Valea Cânepii, aflat la mai puţin de 10 kilometri de localitatea Lanurile, unde există un focar de pestă porcină africană, au acceptat joi, după trei zile de negocieri, să predea autorităţilor porcii pentru a fi incineraţi ca măsură preventivă, după ce, iniţial, au refuzat să-i lase pe angajaţii DSV Brăila să le intre în gospodării.

"Cetăţenii au înţeles, se pare că şi domnul primar a înţeles, că este spre binele locuitorilor să treacă la măsura preventivă de ucidere a porcilor din gospodării. Acum sunt în plină acţiune şi se preconizează ca, cel târziu până mâine la prânz, să se ucidă toţi porcii din Valea Cânepii", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Brăila, George Paladi.

Măsura preventivă a eutanasierii porcilor din satul Valea Cânepii a fost luată după ce în localitatea Lanurile, aflată la o distanţă de mai puţin de 10 kilometri, a fost confirmat un focar de pestă porcină.

Primarul comunei Unirea, de care aparţine satul Valea Cânepii, s-a declarat nemulţumit de preţul oferit de autorităţi pe kilogramul de carne de porc.

"Eu am fost înştiinţat de DSV că azi va fi o măsură de protecţie pentru ca boala să fie limitată. Se vor omorî porcii din satul Valea Cânepii. Cu preţul de astăzi, de 8 lei pe kilogram, nu va reuşi să cumpere nici măcar 10 kilograme de carne la Crăciun. Cel mai civilizat ar fi fost ca, în condiţiile în care omorâm porcii oamenilor, la Crăciun să le asiguri aceeaşi cantitate de carne cu acelaşi preţ", a declarat primarul Ioan Ungureanu.

Valea Cânepii este un sat în comuna Unirea, situat la aproximativ 26 de kilometri faţă de municipiul Brăila.

Potrivit informaţiilor furnizate de DSV Brăila, din cauza pestei porcine africane, în judeţ au fost omorâţi până în prezent aproximativ 8.000 de porci. AGERPRES/(A - autor: Ecaterina Ignat, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Zvonuri...

3 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

4 Așa o fi?

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public