Brăila: Principalul suspect în cazul înjunghierii baschetbaliştilor americani susţine că el a fost cel atacat de sportivi

Brăila: Principalul suspect în cazul înjunghierii baschetbaliştilor americani susţine că el a fost cel atacat de sportivi

Principalul suspect privind atacul asupra celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport, înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la o terasă din centrul Brăilei, brăileanul Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de 'Dasaev', care s-a predat luni la prânz, susţine că el a fost cel atacat de sportivi.

"Eu am fost cel bătut. Au sărit patru-cinci sportivi pe mine şi eu am ripostat. Eu nici nu am avut cuţit la mine, se poate verifica pe casetă. Eu eram venit cu nepoata mea să ne distrăm, după o oră m-am dus la toaletă. Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva, nu ştiu ce spuneau, au crezut că poate eu sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu loviri. Eu cred că am lovit de vreo zece ori şi am primit vreo două-trei sute de lovituri. Ei atacau continuu, parcă erau drogaţi. Nici nu am avut timp să respir. Eu m-am retras în baie şi când am ieşit, iar m-au atacat", a declarat Dasaev chiar în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila unde a venit să se predea.

Întrebat dacă, de la producerea evenimentului, s-a ascuns de oamenii legii, Dasaev a spus că în toată această perioadă a stat acasă.

"Eu nu am fugit, am stat acasă. Pe mine nu m-a căutat nimeni. Am văzut la televizor, mi-am sunat avocata şi am venit să clarificăm lucrurile", a precizat Dasaev.

Avocata lui Daniel Gabriel Husein, Angelica Ionel, care l-a însoţit la Parchet, a declarat că cel pe care îl reprezintă este de fapt o victimă.

"În situaţia aceasta, am decis să venim împreună. Considerăm că în atacul acesta nu e vinovat sau, cel puţin, e doar parţial vinovat, pentru că a ripostat, fiind lovit de patru sportivi, de persoanele din jur care au provocat acest scandal. Chiar dacă are numele pe care îl are, chiar dacă are un cazier impresionant aşa cum a arătat presa, nu este obligatoriu ca el să fi provocat acest scandal. A fost agresat şi s-a apărat cum a putut", a declarat Angelica Ionel.

Daniel Gabriel Husein a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente.

Doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi sâmbătă noaptea la o terasă din centrul Brăilei.AGERPRES/(A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Elena Stanciu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom