Brăila: Şoferul care a lovit cu maşina un tânăr pe trotuar şi apoi a fugit, cercetat sub control judiciar

Brăila: Şoferul care a lovit cu maşina un tânăr pe trotuar şi apoi a fugit, cercetat sub control judiciar

Şoferul care a intrat cu maşina pe trotuar, marţi dimineaţa, şi a rănit grav un tânăr, apoi a fugit de la locul accidentului va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, Laura Belciugan.

Autorul accidentului, în vârstă de 31 de ani, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Brăila a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ca neîntemeiată, soluţia fiind control judiciar pentru 60 de zile.

Marţi dimineaţa, în jurul orei 3,00, un bărbat care conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor din Brăila, în zona intersecţiei cu strada Celulozei, a pierdut controlul volanului, pe fondul vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe trotuar, unde a lovit un pieton, apoi a părăsit locul accidentului.

În aceeaşi zi, la câteva ore de la producerea accidentului, şoferul s-a prezentat la poliţie, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,04 mg/l şi a fost condus la spital în vederea recoltării unor probe de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pietonul rănit, un tânăr 28 de ani, taximetrist, din localitatea Movila Miresei, a fost transportat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, dar pentru că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia