Brăila: Șoferul care a lovit mortal cinci persoane într-o stație de autobuz consumase droguri

Brăila: Șoferul care a lovit mortal cinci persoane într-o stație de autobuz consumase droguri

Șoferul care a intrat luni dimineață în plin cu mașina într-un grup de persoane ce se aflau într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit și alți doi sunt răniți, a consumat droguri, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de directorul Spitalului Județean de Urgență, dr. Mihail Iugulescu.

* Brăila: Cinci persoane au murit în urma unui accident într-o stație de autobuz

"A fost testat pentru alcoolemie și pentru droguri și a ieșit pozitiv la testarea pentru droguri. Noi în zona Brăila-Galați facem doar alcoolemie la noi în laborator, astfel încât probele pentru droguri vor fi trimise la București, la Institutul de Medicină Legală pentru toxicologie. La analizele care se fac cu bateria de teste UPU, testul pentru droguri a ieșit pozitiv pentru sânge și urină. Noi avem aici bandeletele care arată că testele sunt pozitive", a declarat dr. Iugulescu.

El a spus că respectivul șofer, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat, în cursul anului trecut, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu o criză de epilepsie, dar a ținut să precizeze că nu cunoaște dacă acesta este luat în evidențe ca epileptic sau dacă ia vreun tratament în acest sens.

"Persoana în cauză avut în cursul anului trecut o prezentare la noi, la Unitatea de Primiri Urgențe, cu o criză de epilepsie. Asta înseamnă că, probabil, ia tratament. Eu am încercat să discut cu el imediat după accident, dar era șocat. Nu am reușit să obțin de la el amănunte că ar fi făcut sau nu o criză de epilepsie. Nu cunoștea circumstanțele accidentului, dar faptul că el e un pacient care are așa ceva în antecedente, ridică și supoziția asta, dacă nu cumva la volan s-a produs o criză de epilepsie și a pierdut controlul în urma acestui fapt. Nu avem informații că s-ar afla în baza de data a medicului de familie cu epilepsie", a completat dr. Iugulescu.

În ceea ce privește șoferul care a produs accidentul, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector principal Jenel Șogor, a declarat pentru AGERPRES că "nu există la dosar o adresă oficială care să demonstreze că ar fi diagnosticat cu epilepsie".

"În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea a două infracțiuni vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Dosarul se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila", a declarat inspector principal Jenel Șogor.

AGERPRES/(A, AS — autor: Ecaterina Ignat; editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …