Braşov: Administraţia Castelului Bran a anunţat decesul Arhiducesei Elisabeth Sandhofer

Braşov: Administraţia Castelului Bran a anunţat decesul Arhiducesei Elisabeth Sandhofer

Administraţia Castelului Bran a anunţat miercuri decesul Alteţei Sale Imperiale şi Regale Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, membră a familiei Habsburg, moştenitoare a Castelului Bran.

''Castelul Bran anunţă cu profundă tristeţe despărţirea de Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veşnice după o lungă şi grea suferinţă. Prezenţă caldă, discretă şi de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viaţă a Castelului Bran, ieşit din lunga sa noapte comunistă. Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria, şi cu mama sa, Principesa Ileana'', se arată în comunicatul de presă transmis miercuri AGERPRES, de Administraţia Castelului Bran.

Arhiducesa Elisabeth Sandhofer s-a născut în 1942.

Bogdana Balmuş, purtătorul de cuvânt al Castelului Bran, a declarat că în curtea interioară a castelului s-a amenajat un loc special pentru cei care doresc sa aprindă o lumânare şi a fost deschisă o carte de condoleanţe.

Castelul Bran a intrat pe deplin în posesia moştenitorilor Principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen şi arhiducesa Elisabeth Sandhofer, în iunie 2009. Castelul Bran rămâne în continuare cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Braşov, depăşind un milion de vizitatori în anul 2017. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /