Braşov: Al doilea centru pentru copii în situaţii de risc, realizat cu fonduri norvegiene în municipiul reşedinţă

Braşov: Al doilea centru pentru copii în situaţii de risc, realizat cu fonduri norvegiene în municipiul reşedinţă

Municipiul Braşov va beneficia de o finanţare nerambursabilă pentru un al doilea centru destinat copiilor vulnerabili, amenajat în parteneriat cu UNICEF, în cadrul unui proiect în valoare totală de 550.000 de euro, a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, viceprimarul Costel Mihai.

Conform sursei citate, proiectul privind amenajarea unui nou centru social destinat copiilor aflaţi în situaţii de risc a fost aprobat spre finanţare prin Mecanismul Norvegian şi al Spaţiului Economic European şi va fi implementat de Primăria Braşov, în parteneriat cu UNICEF, fiind al doilea din municipiu.

"Am fost contactat de Viorica Ştefan, reprezentanta UNICEF în România, alături de care am gândit şi a iniţiat acest nou centru pentru copiii în situaţii de risc Braşov. Ea ne-a adus la cunoştinţă că proiectul nostru a fost aprobat, iar în următoarea perioadă vom semna şi contractul de finanţare, astfel încât să ne apucăm de lucru pentru amenajarea centrului social", a declarat, potrivit comunicatului citat, viceprimarul Costel Mihai.

Proiectul presupune înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate şi pentru familiile lor, unde aceştia să primească un pachet minim de servicii sociale, educaţionale şi medicale şi, în funcţie de nevoile identificate, şi servicii de specialitate.

Centrul de zi va funcţiona în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”