Braşov: Al doilea centru pentru copii în situaţii de risc, realizat cu fonduri norvegiene în municipiul reşedinţă

Braşov: Al doilea centru pentru copii în situaţii de risc, realizat cu fonduri norvegiene în municipiul reşedinţă

Municipiul Braşov va beneficia de o finanţare nerambursabilă pentru un al doilea centru destinat copiilor vulnerabili, amenajat în parteneriat cu UNICEF, în cadrul unui proiect în valoare totală de 550.000 de euro, a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, viceprimarul Costel Mihai.

Conform sursei citate, proiectul privind amenajarea unui nou centru social destinat copiilor aflaţi în situaţii de risc a fost aprobat spre finanţare prin Mecanismul Norvegian şi al Spaţiului Economic European şi va fi implementat de Primăria Braşov, în parteneriat cu UNICEF, fiind al doilea din municipiu.

"Am fost contactat de Viorica Ştefan, reprezentanta UNICEF în România, alături de care am gândit şi a iniţiat acest nou centru pentru copiii în situaţii de risc Braşov. Ea ne-a adus la cunoştinţă că proiectul nostru a fost aprobat, iar în următoarea perioadă vom semna şi contractul de finanţare, astfel încât să ne apucăm de lucru pentru amenajarea centrului social", a declarat, potrivit comunicatului citat, viceprimarul Costel Mihai.

Proiectul presupune înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate şi pentru familiile lor, unde aceştia să primească un pachet minim de servicii sociale, educaţionale şi medicale şi, în funcţie de nevoile identificate, şi servicii de specialitate.

Centrul de zi va funcţiona în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

2 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”