Braşov: Anchetă a procurorilor la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, privind fapte de corupţie

Braşov: Anchetă a procurorilor la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, privind fapte de corupţie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov efectuează cercetări în rem într-o cauză privind infracţiuni de corupţie la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, fapte ce ar fi fost comise în legătură cu firme de pompe funebre şi cu personal medical, conform anchetatorilor.

''Joi, 21 iunie, au avut loc un număr de 14 percheziţii din care una la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, una la Casa Judeţeană de Pensii, trei la firme de pompe funebre, iar restul la domiciliile reprezentanţilor firmelor de pompe funebre. Au fost ridicate înscrisuri, bunuri, care privesc infracţiunile pe care le cercetăm. Infracţiunile vizează fapte de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual. Sesizarea noastră este din 2015. Deocamdată suntem în faza de cercetare în rem, mai este mult de lucru la această cauză'', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Aldea.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, conform reprezentanţilor unităţii medicale, percheziţiile au fost la departamentul prosectură (morgă) de unde s-au ridicat copii ale mai multor documente medicale.

''S-au pus la dispoziţia organelor abilitate toate documentele medicale solicitate. S-au făcut copii după aceste documente, care au fost ridicate de persoanele abilitate. Au fost audiaţi trei colegi din prosectură (morgă). Nu putem confirma că cei de la morgă au această practică. Putem confirma că din partea firmelor de pompe funebre s-au făcut anumite reclamaţii, care reclamaţii au fost înaintate poliţiei. Din câte am înţeles sunt două reclamaţii din 2015, dar de la poliţie nu avem nici o rezoluţie pentru acestea până acum. Au reclamat acelaşi lucru, respectiv că firmele de pompe funebre vin să ridice cadavre de la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Dacă se dovedeşte că este adevărat se vor lua măsuri administrative. (...) În mod normal, fiecare, care are un necaz în familie, îşi alege firma de pompe funebre, dar vă spun că nu avem indicii că aceste practici au plecat de la colegii noştri", a afirmat, vineri, purtătorul de cuvânt al SCJU, Marius Leonte.

Percheziţii s-au desfăşurat, joi, şi la Casa Judeţeană de Pensii Braşov, de unde au fost ridicate mai multe documente care vizează acordarea de ajutoare de înmormântare.

''Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie au solicitat joi documente cu privire la acordarea ajutoarelor de deces, documente care au fost predate organelor abilitate, în urma percheziţiilor efectuate. Nu au fost aduse acuzaţii niciunui angajat al instituţiei noastre. Persoanele care solicită ajutor de deces ajung la noi după ce s-a efectuat înmormântarea pentru a depune documentele potrivit legislaţiei în vigoare. Orice persoană care face dovada că a suportat cheltuielie de înmormântare poate solicita ajutor de deces. (...) Solicitantul de ajutor de înmormântare intră în contact doar cu persoana de la ghişeul unde depune dosarul. Cu angajaţii noştri care verifică documentele şi fac dispoziţia de plată nu au cum să intre în contact, deci cu nimeni dintre cei care prelucrează documentele. Media anuală a acordării ajutoarelor de deces de către Casa Judeţeană de Pensii Braşov, este de 5.000'', a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Braşov, Delia Târcolea.

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov, Covasna şi Harghita, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au desfăşurat pe 21 iunie, pe raza judeţului Braşov, 14 percheziţii la două instituţii publice, trei societăţi comerciale şi nouă la domiciliile unor persoane, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DGA. AGERPRES/(A - autor: Jana Pintili, editor: Nona Jalbă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf