Braşov: Curtea de Apel a respins contestaţiile lui Gelu Oltean şi concubinei acestuia; cei doi rămân în arest

Braşov: Curtea de Apel a respins contestaţiile lui Gelu Oltean şi concubinei acestuia; cei doi rămân în arest

Fostul şef al DIPI, Gelu Oltean, şi concubina acestuia, Vanessa Youness, rămân în arest preventiv, Curtea de Apel Braşov respingând contestaţiile formulate de aceştia privind decizia Tribunalului Braşov.

Decizia, luată luni de instanţa de apel, este definitivă.

"Respinge contestaţiile declarate de inculpaţii Oltean Gelu Marin, Youness Amal-Vanessa şi Lishman Thomas Ivor Mowbray împotriva încheierii de şedinţă (...) din data de 7 ianuarie 2020 pronunţată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Braşov, (...) pe care o menţine. Obligă inculpaţii să plătească statului sumele de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul interpretului de limba engleză în sumă de 46,30 lei se suportă din fondurile MJ", se arată în soluţia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Gelu Oltean, fost şef al DIPI, a fost reţinut de către procurorii DIICOT Braşov, alături de concubina lui şi un cetăţean britanic, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Conform anchetatorilor, Gelu Olteanu ar fi organizat, într-o casă din judeţul Dâmboviţa, reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc, fiecare persoană participantă plătind în jur de 550 de euro.

Ulterior, cei trei au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Braşov, pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor DIICOT, măsura preventivă fiind prelungită în 7 ianuarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...