Braşov: Farmacistă, infectată cu coronavirus; este contact al primului pacient confirmat în judeţ

Braşov: Farmacistă, infectată cu coronavirus; este contact al primului pacient confirmat în judeţ

O farmacistă din municipiul Braşov a fost testată pozitiv pentru coronavirus, ea fiind contact al primului pacient depistat cu acest virus în judeţ.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, a confirmat, pentru AGERPRES, că testele pentru respectiva farmacistă au indicat, marţi, că aceasta este infectată cu COVID, în prezent fiind internată în spital, cu simptomatologia specifică infecţiei cu COVID-19.

Ea este contact al bărbatului care a călătorit la Boston, în SUA.

Conform preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Braşov, femeia a fost în concediu în ultimele zile şi doar "a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute", aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare.

Potrivit Mirelei Zamfirescu, lanţul respectiv de farmacii a luat decizia închiderii, în total, a opt unităţi din Braşov pentru dezinfecţie în cursul zilei de miercuri. Începând de joi, nu vor mai fi deschise decât patru unităţi din Braşov din cadrul lanţului, din cauza lipsei de personal, a mai precizat sursa citată.

"Suntem în prima linie şi ar fi bine ca toţi farmarciştii să fim testaţi, să se aloce sume de la buget în acest scop", a mai afirmat Mirela Zamfirescu. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”