Braşov: Masha, o ursoaică din Ucraina, va ajunge la Sanctuarul de la Zărneşti; preluarea ei a fost întârziată de război

Braşov: Masha, o ursoaică din Ucraina, va ajunge la Sanctuarul de la Zărneşti; preluarea ei a fost întârziată de război

Ursoaica Masha, care timp de aproape 20 de ani a trăit într-un circ din Ucraina, a ajuns, luni dimineaţa, în România şi până la sfârşitul zilei va fi primită la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, administrat de Asociaţia Milioane de Prieteni (AMP).

Reprezentanţii Asociaţiei au anunţat că au reuşit să finalizeze formalităţile pentru preluarea ursoaicei, care a stat, în ultimele săptămâni, la 40 de kilometri de o zonă bombardată din Ucraina.

"Documentele (necesare aducerii peste frontieră - n.red.) pentru Masha tocmai s-au finalizat, ea este pe tărâm românesc, este în drum spre Sanctuar. Suntem foarte emoţionaţi pentru că au fost momente în care nu mai speram să o putem aduce, după ce, în 1 martie, când trebuia să se întâmple acest lucru, s-a amânat totul din cauza începerii războiului. Masha a fost într-o zonă în care nu au fost bombardamente până acum, dar au fost la aproximativ 40 de kilometri de locul în care era. (...) Din fericire, este bine, este un pic supărată de transport, de faptul că se află într-o cuşcă, dar de acum înainte se va bucura doar de natură (...), împreună cu alţi urşi care au trăit aceleaşi traume ca şi ea", au transmis reprezentanţii AMP.

Conform acestora, ursoaica este deja pe drum de 24 de ore, plecând spre România în cursul zilei de duminică, astfel că "este destul de nervoasă, stresată", însă în pauzele de pe drum reprezentanţii AMP îi dau apă şi mâncare, inclusiv preferatele ei - struguri, miere şi pâine.

AMP a anunţat, în februarie, că a fost solicitată de o fundaţie din Ucraina să o preia pe Masha. Ursoaica, care a fost antrenată încă de pe vremea când era pui, şi-a petrecut două decenii din viaţă într-un circ, trăind într-o cuşcă. Ea a stat, în ultimele zile, într-un adăpost provizoriu la Sambir.

Data stabilită iniţial pentru preluarea ei de către AMP era 1 martie, însă nu a putut fi respectată din cauza războiului. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: Asociatia Milioane de Prieteni /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...