Braşov: Omul de afaceri Ilie Luca în comă, după ce a fost atacat de hoţi pe proprietatea sa

Braşov: Omul de afaceri Ilie Luca în comă, după ce a fost atacat de hoţi pe proprietatea sa

Un cunoscut om de afaceri din Braşov, Ilie Luca, în vârstă de 75 de ani, care deţine lanţul de magazine alimentare Luca, este în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce, joi dimineaţă, a surprins nişte hoţi pe o proprietate de-a sa din Codlea şi a fost atacat de unul dintre hoţi.

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, Ilie Luca şi doi angajaţi ai acestuia au surprins, pe un teren agricol aparţinând omului de afaceri, trei persoane care intenţionau să fure nişte saci de porumb.

Cei trei suspecţi, un bărbat de 56 de ani şi două ajutoare ale acestuia, în vârstă de 21 şi respectiv 16 ani, au încercat să fure 14 saci de porumb, în momentul în care au fost surprinşi. Unul dintre aceştia, bărbatul de 56 de ani, l-a îmbrâncit pe omul de afaceri rănindu-l la mâini.

"Unul dintre angajaţii victimei a sunat la serviciul de urgenţă 112 pentru a chema ajutoare. La sosirea ambulanţei, victima, în vârstă de 75 de ani, era inconştientă şi se pare că a suferit un accident vascular cerebral. Deocamdată, nu se poate stabili o relaţie de cauzalitate între starea victimei şi agresiunea fizică. Nu au fost găsite alte urme de violenţă pe corpul victimei“, a spus Naghi, vineri, într-o conferinţă de presă.

Cei trei suspecţi au fost prinşi în cursul zilei de vineri, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul principal Grama Gheorghe Dănuţ pentru tâlhărie calificată.

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale a reieşit că în dimineaţa de 9 octombrie inculpatul a fost surprins de persoana vătămată L.I. şi un martor, în timp ce sustrăgea mai multi saci de porumb de pe proprietatea sa. În momentul în care L.I. a încercat să-l reţină pe inculpat în vederea predării organelor de poliţie, acesta l-a îmbrâncit şi i-a creat leziuni la nivelul mâinii“, se arată în comunicatul Parchetului.

Suspectul principal a fost prezentat, vineri, Judecătoriei Braşov, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi în libertate pentru tentativă de furt calificat.

Ilie Luca deţine 19 de magazine alimentare în Braşov şi unul în Codlea, dintre care trei sunt supermarketuri, unul dintre acestea fiind amplasat în centrul vechi al Braşovului, pe strada Republicii.

Potrivit site-ului fimrie, Luca SRL este o societate 100% românească, fiind o afacere de familie, care are ca activitate principală producţia şi distribuţia de produse din carne, în special carne de porc şi carne de vită. După 20 de ani de activitate S.C.Luca a devenit cel mai important producător de profil din Transilvania, acest fapt fiind posibil prin achiziţionarea a două ferme specializate, o fermă în Codlea cu 35.000 de porci şi o fermă în Homorod de 1.000 de bovine şi prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Industria Cărnii Bârsa.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...