Brașov: Omul de afaceri Ioan Neculaie rămâne sub control judiciar pe cauțiune

Brașov: Omul de afaceri Ioan Neculaie rămâne sub control judiciar pe cauțiune

Magistrații Tribunalului Brașov au respins vineri cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv în cazul omului de afaceri Ioan Neculaie.

Decizia magistraților a fost contestată de Parchet, contestația urmând să fie judecată la Curtea de Apel Brașov.

Tot în ședința de vineri, magistrații au respins și cererea lui Ioan Neculaie de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauțiune, a precizat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, Gabriela Ciolacu.

Într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES de biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, se precizează că procurorii acestei instanțe au dispus, la data de 19 ianuarie 2017, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Neculaie Ioan, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată și spălare de bani, constând în aceea că, în perioada mai 2016-decembrie 2016, inculpatul, în calitate de manager al SC Prescon Piatra Mare S.A, și-a însușit în mod nejustificat din casieria societății suma de 215.187,3 lei, iar o parte din aceasta, 73.692,3 lei, a fost spălată de inculpat prin procurarea de facturi fictive și evidențierea acestora în contabilitate.

Cauza a fost reunită cu cea în care, prin ordonanța din data de 18 martie 2016, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de același inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, pe o durată de 60 de zile, de la data de 19.03.2016 până la data de 17.05.2016, prelungită succesiv până la data de 13 martie 2017.

În data de 19 ianuarie 2017, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu privire la înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune dispus prin ordonanța din 18 martie 2016 și prelungit succesiv până în prezent cu măsura arestului preventiv respectiv confiscarea cauțiunii în cuantum de 22.300.000 de lei (echivalent a 5 milioane de euro), instituită prin ordonanța din 18 martie 2016.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat faptul că inculpatul Neculaie Ioan și-a încălcat obligația impusă prin controlul judiciar pe cauțiune, în sensul că a comunicat în mod direct cu doi coinculpați, potrivit sursei citate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei