Braşov: Peggy, o panda roşu unică în România, noul locatar al Grădinii Zoologice

Braşov: Peggy, o panda roşu unică în România, noul locatar al Grădinii Zoologice

Peggy, o femelă panda roşu, exemplar unic în România, va putea fi admirată, din luna mai, la Grădina Zoologică din Braşov.

Peggy, care are aproximativ doi ani, a sosit la Braşov la sfârşitul săptămânii trecute.

Exemplarul a fost primit din Suedia, de la Zoo Kolmarden, şi face parte din programul de reproducere şi conservare coordonat la nivel european de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor. În cadrul acestui program la Braşov ar urma să ajungă şi un mascul panda roşu, în funcţie de indicaţiile coordonatorului programului, a precizat, într-o informare transmisă luni, administraţia Zoo Braşov.

"Urmează o perioadă de carantină şi de adaptare după care, în funcţie de indicaţiile medicului veterinar, va putea fi văzută de vizitatorii noştri", a mai precizat sursa citată. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: Zoo Kolmarden / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale