Brașov: Pentru al șaptelea an consecutiv, șef de promoție a Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă" este o fată

Brașov: Pentru al șaptelea an consecutiv, șef de promoție a Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă" este o fată

Un număr de 58 de absolvenți ai Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă" din Brașov, promoția 2017 denumită "Mărăști-Mărășești-Oituz-100", au primit vineri gradul de sublocotentent, șef de promoție fiind, pentru al șaptelea an consecutiv, o fată.

În imagine: general locotenent Laurian Anastasof, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene

Aceștia s-au pregătit în armele aviație naviganți, aviație nenaviganți, controlor trafic aerian, război electronic în aviație și apărare antiaeriană, radiolocație și artilerie și rachete antiaeriene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituției de învățământ.

Rectorul Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă", general de flotilă antiaeriană prof.univ.dr. Vasile Bucinschi, i-a felicitat pe absolvenți, afirmând că 2017 este un an cu o încărcătură istorică excepțională și cu o valoare de simbol, marcat de evenimentele extraordinare petrecute acum 100 de ani, și care dau fără echivoc denumirea promoției "Mărăști-Mărășești-Oituz-100".

"La 100 de ani de la luptele petrecute în zona Mărăști-Mărășești-Oituz, Academia Forțelor Aeriene "Hentri Coandă" apare ca o instituție de învățământ militar superior moderrnă, în plină dezvoltare instituțională, ancorată la realitățile concrete timpurilor noastre și orientată către necesitățile forțelor aeriene române în special și a armatei în general. Viitori ofițeri ai forțelor aeriene române, piloți, controlori de trafic aerian, artileriști, radiolocatoriști, meteorologi, se formează în această instituție, beneficiind de consiliere și formare profesională competentă, și pot face față provocărilor actuale și viitoare fără nici o problemă", a spus rectorul Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă".

Prezent la ceremonie, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general locotenent Laurian Anastasof, le-a spus absolvenților că fac parte dintr-o elită specială cu responsabilități enorme.

"Astăzi, aici, în fața voastră permiteți-mi să vă atrag atenția că faceți parte dintr-o elită specială, cu responsabilități enorme și sunteți cei care ați jurat să fiți demni, corecți și să vă apărați țara chiar cu prețul vieții. Fiți mândri că aparțineți unei categorii de forțe nobilă și atât de apreciată. Apecierea la adresa forțelor aeriene române nu vine decât în urma rezultatelor obținute de cei care o compun. Intrați cu curaj în forțele aeriene române în calitate de tineri ofițeri și demonstrați că sunteți cei care veți duce mai departe cu demnitate mândria de a fi membru al forțelor aeriene române", a punctat șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

Pentru al șaptelea an consecutiv, șef de promoție a instituției de învățământ este o fată. Anul acesta este Raluca Teodora Vasile, care a obținut media 9,89, la specialitatea militară artilerie și rachete antiaeriene pentru Forțele Terestre.

"Mă simt onorată să reprezint promoția Mărăști-Mărășești—Oituz—100 și, de asemenea, emoționată. Acești trei ani de pregătire petrecuți în Academia Forțelor Aeriene au reprezentat pentru mine foarte multă muncă și de asemenea, onoarea de a fi studentă a unei instituții de învățământ superior și anume Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă". O zi de muncă în specialitatea mea va însemna pregătirea subordonaților pentru instrucție și anume să tragă cu tunul sau cu rachetele, depinde de specialitate.Voi urma cursurile de bază la Școala de Aplicație pentru Forțele Terestre de la Sibiu", a spus după ceremonie șefa de promoție, care este din județul Olt.

Din cei 58 de absolvenți, 13 sunt fete, iar cinci dintre ele au fost șefe de promoție pentru specialitățile aviație nenaviganți, război electronic în aviație și apărare antiaeriană, radiolocație, artilerie și rachete antiaeriene pentru Forțele Aeriene, artilerie și rachete antiaeriene pentru Forțele Terestre.

AGERPRES/(A-autor: Jana Pintili, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...