Brașov: Percheziții la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin intermediul unor site-uri

Brașov: Percheziții la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin intermediul unor site-uri

Polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Brașov efectuează joi, șase percheziții domiciliare în județul Dâmbovița, urmând a pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri, se precizează într-un comunicat de presă postat joi, pe site-ul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

"Activitățile se desfășoară într-un dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, sub aspectul săvârșirii a peste 50 de înșelăciuni prin intermediul unor site-uri de specialitate. În perioada februarie-martie 2016, prin postarea unor anunțuri fictive privind vânzarea unor utilaje și vehicule la prețuri atractive, suspecții ar fi determinat persoanele vătămate să vireze în conturi bancare deschise pe numele altor persoane sume cuprinse între 300 și 2000 de lei, în vederea rezervării și încheierii tranzacțiilor", se arată în comunicatul de presă.

Sumele de bani erau retrase ulterior de suspecți, fără ca tranzacțiile să fie încheiate, iar prejudiciul total estimat este de peste 25.000 de lei. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …