Braşov: Personalul Secţiei Psihiatrie Zărneşti nu purta echipament minimal de protecţie, susţine noul medic coordonator

Braşov: Personalul Secţiei Psihiatrie Zărneşti nu purta echipament minimal de protecţie, susţine noul medic coordonator

Noul medic coordonator al Secţiei de Psihiatrie Zărneşti, dr. Tiberiu Szasz, susţine, într-un comunicat de presă, că la numirea sa, în 1 aprilie, personalul medical era "nepregătit" şi "nu purta echipament minimal de protecţie".

"La sosirea mea pe Secţia Cronici a SCPN BV am constatat că personalul este nepregătit în privinţa măsurilor de protecţie şi nu purta echipament minimal de protecţie. Am dispus ca toată lumea să poarte măşti şi mănuşi de protecţie, să fie limitat accesul între secţii. Poarta de acces a spitalului era deschisă, am dispus să fie închisă, să nu intre nimeni, să se facă control strict la uşa de intrare în spital. Am dispus să se limiteze accesul între etajele şi aripile spitalului, supravegherea pacienţilor, a circulaţiei acestora, având în vedere particularităţile patologiei psihiatrice (lipsa conştientizării pericolului actual, colaborarea refractară a unor pacienţi) în contextul afecţiunilor severe pe care la prezintă. (...) Am refăcut graficul de lucru al personalului astfel încât personalul să lucreze in ture mai lungi, aceasta pentru a scădea numărul de intrări şi ieşiri din spital", a arătat dr. Tiberiu Szasz.

În contextul în care, potrivit unor acuzaţii care au circulat pe o reţea de socializare, noul medic coordonator ar fi convocat întregul personal la o întâlnire deşi exista o suspiciune de infectare cu COVID-19 la un pacient, dr. Szasz a precizat că această întâlnire a durat doar câteva minute şi a avut ca scop "implementarea măsurilor şi regulilor de conduita specială pe care le presupune situaţia actuală".

"S-a făcut cu personal pe care nu l-am întâlnit anterior, intrat în ture, pentru a conştientiza situaţia actuală, pentru a uni şi linişti personalul care, în condiţiile actuale prezintă un grad de anxietate ridicat în faţa unui pericol iminent", a precizat dr. Szasz.

Toate cadrele medicale de la Secţia din Zărneşti a Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov sunt izolate şi vor fi testate, luni, privind o posibilă infectare cu COVID-19, după ce un pacient internat în această unitate medicală a fost depistat pozitiv, a declarat duminică managerul Spitalului de Psihiatrie, dr. Nicuşor Bîgiu.

În urma demisiilor mai multor asistente de la această secţie a spitalului, managerul Bîgiu a decis numirea unui nou medic coordonator, dr. Tiberiu Szasz, începând cu data de 1 aprilie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu