Braşov: Pronunţarea privind măsura preventivă faţă de primarul Ghimbavului, aşteptată la Curtea de Apel

Braşov: Pronunţarea privind măsura preventivă faţă de primarul Ghimbavului, aşteptată la Curtea de Apel

Magistraţii Curţii de Apel Braşov ar putea anunţa vineri, 27 aprilie, pronunţarea în recursul formulat de procurorii DNA în legătură cu decizia Tribunalului Braşov de pe 20 aprilie privind măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de primarului Ghimbavului, Toma Dorel.

Pronunţarea a fost amânată pentru vineri, după ce înfăţişarea la instanţă a avut loc miercuri.

Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a primarului, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

La ieşirea de la instanţa Curţii de Apel unde a fost audiat, Toma Dorel a declarat că magistraţii o să-şi dea seama că nu există nici o vinovăţie în cazul lui.

''Aştept răspunsul instanţei. Cred că şi-au dat seama şi dânşii că nu avem nici o vinovăţie. Probabil procesul o să continue. După 25 de ani (n.r.de când ocupă funcţia de primar a oraşului Ghimbav), repet din nou, se vor găsi poate mici greşeli, dar aşa ceva nu se poate întâmpla'', a susţinut primarul.

El a fost întrebat ce părere are despre faptul că DNA îl acuză că a aprobat achiziţia unor puieţi de mesteacăn cu 1.800 de lei bucata fără TVA, în condiţiile în care preţul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de comercianţii de profil (RNP Romsilva) este cuprins între 12 lei/bucată şi 48 de lei bucată, în funcţie de soi, înălţime şi circumferinţă, ceea ce înseamnă o supraevaluare a preţului de circa 100 de ori. ''Nu există aşa ceva. Instanţa va decide'', a răspuns primarul.

Toma Dorel a fost reţinut de procurorii DNA în 19 aprilie, pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost reţinute patru persoane. Este vorba despre Ana-Alina Geogean, contabil şef în cadrul Primăriei Ghimbav, cercetată pentru abuz în serviciu şi luare de mită în formă continuată, precum şi Lucia Dulcinatu, Sergiu Gunea şi Radu Tănase, administratori ai unor societăţi comerciale, cercetaţi pentru infracţiunile de complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor.

Procurorii anticorupţie au mai decis punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Fluture Goman şi Cristinel Goman, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor în formă continuată, precum şi efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Aurelian Geogean, soţul inculpatei Ana-Alina Geogean, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. AGERPRES / (A - AS - autor: Jana Pintili, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

2 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

3 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…