Brașov: Trei turiste aflate în Masivul Bucegi au cerut sprijinul Salvamontului și Jandarmeriei pentru a fi coborâte la baza muntelui

Brașov: Trei turiste aflate în Masivul Bucegi au cerut sprijinul Salvamontului și Jandarmeriei pentru a fi coborâte la baza muntelui

Trei turiste aflate marți seara pe un traseu montan în masivul Bucegi, între cabana Padina și stațiunea Bran, au cerut sprijinul Salvamontului și Jandarmeriei montane pentru a ajunge în siguranță la baza muntelui, fiind la aproximativ două ore de mers față de stațiunea Bran, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Ciprian Aldea.

"Turistele au apelat numărul de urgență 112 miercuri seara la ora 21,00, precizând că nu sunt în pericol iminent, doar că sunt epuizate fizic și păreau a fi panicate că nu pot ajunge în siguranță, fiind surprinse de condițiile meteo nefavorabile și întuneric. Echipele de intervenție formate din trei jandarmi montani și trei salvamontiști s-au constituit rapid și în 45 de minute au plecat spre turiste", a afirmat sursa citată.

După un traseu de aproximativ o oră, folosindu-se și mijloacele auto din dotarea Jandarmeriei Brașov, s-a ajuns la cele trei femei.

Acestea nu prezentau nici un fel de traumatisme, fiind doar epuizate fizic. În jurul orei 23,00, echipele de salvatori au început deplasarea spre refugiul Salvamont Zănoaga, unde au ajuns în siguranță după o oră. Au rămas acolo pe timpul nopții, urmând să coboare la baza muntelui miercuri dimineața.

"Deși pe toate canalele media a fost transmisă spre informare avertizare meteorologică de vreme instabilă, se pare că nu a fost luată în seamă de cele trei turiste", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România