Brașov: Un bărbat a murit împușcat într-un conflict în care a atacat polițiștii

Brașov: Un bărbat a murit împușcat într-un conflict în care a atacat polițiștii

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Râșnov, a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov după ce a fost împușcat într-un conflict în care a atacat forțele de ordine.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la Râșnov, când o vecină a bărbatului a apelat Serviciul de Urgență 112 cerând ajutor, după ce bărbatul a intrat în curtea acesteia cu un cuțit în mână să-i taie furtunul de la pompa de apă.

Când polițiștii și ambulanța au ajuns la locuința femeii, bărbatul i-a amenințat cu o furcă, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisarul șef Liviu Naghi.

Bărbatul era cunoscut cu probleme psihice și comportament violent. Când echipajul de poliție și ambulanța au ajuns la adresa indicată, bărbatul i-a amenințat cu o furcă. În această situație a fost solicitat ajutorul agenților de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

La sosirea acestora, bărbatul s-a urcat în podul casei sale de unde a început să arunce cu bucăți de țiglă în polițiști, apoi a coborât înarmat cu două furci și un cuțit. Agenții au folosit gaz iritant lacrimogen pentru a-l opri pe bărbat, fiind totodată somat să se oprească. Însă acesta l-a atacat pe unul din agenți cu o furcă, în zona pieptului, polițistul fiind protejat de vesta din dotare.

În acest context, un alt polițist a executat un foc cu arma din dotare către agresor pentru a-și salva colegul. Rănit grav, bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a precizat purtătorul de cuvânt. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Sursa citată a precizat că în anul 2010 același bărbat a mai atacat un polițist venit să aplaneze un conflict. Polițistului i-au fost tăiate tendoanele cu un topor. Pe numele agresorului a fost deschis atunci un dosar penal, însă nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, ținându-se cont că nu avea discernământ. Bărbatul a fost implicat în mai multe conflicte, în rândul vecinilor fiind cunoscut ca o persoană foarte violentă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...