Brașov: Un urs de aproximativ trei ani a intrat într-o curte din cartierul Schei, fără să atace

Reprezentanții Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Brașov încearcă miercuri să prindă un urs de aproximativ trei ani, care a intrat în curtea unui imobil situat pe strada Pe Tocile din cartierul Schei, apoi s-a întors în pădure, dar fără să atace pe cineva.

"A intrat în curtea imobilului de vreo două ori, dar fără să atace pe cineva. Am fost anunțați de jandarmi și am trimis imediat angajații noștri în zonă. Este același urs care a fost văzut și duminică în această zonă. Mai mulți angajați ai Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt se află la fața locului și încearcă să-l prindă. Deocamdată a fost îndepărtat, dar cred că se va întoarce. Proprietarul imobilului are găini în curte și alte animale și cred că vine după miros. Vreau să vă spun că vor ieși din ce în ce mai mulți urși din pădure, în perioada următoare, pentru că nu s-au mai făcut recoltări, ursul fiind un animal protejat. Numărul urșilor este de patru ori mai mare decât cel normal. La nivelul întregului fond cinegetic din jurul Brașovului și Predeal, fără Poiana Brașov, numărul urșilor a ajuns la 70, enorm. Este o situație destul de complicată pentru care trebuie o decizie guvernamentală", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Sursa citată a adăugat că pentru ursul care a apărut în aceste zile în cartierul Schei va solicita Ministerului Mediului relocarea acestuia sau transferul în Sanctuarul de la Zărnești, dar se impune din partea Ministerului Mediului aprobarea unei recoltări, pentru că în ultima perioadă urșii s-au înmulțit foarte mult, iar situații ca cea de miercuri vor mai apărea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Un român din Austria şi-a măcelărit soţia din gelozie

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata