Brașov: Un urs de aproximativ trei ani a intrat într-o curte din cartierul Schei, fără să atace

Reprezentanții Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Brașov încearcă miercuri să prindă un urs de aproximativ trei ani, care a intrat în curtea unui imobil situat pe strada Pe Tocile din cartierul Schei, apoi s-a întors în pădure, dar fără să atace pe cineva.

"A intrat în curtea imobilului de vreo două ori, dar fără să atace pe cineva. Am fost anunțați de jandarmi și am trimis imediat angajații noștri în zonă. Este același urs care a fost văzut și duminică în această zonă. Mai mulți angajați ai Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt se află la fața locului și încearcă să-l prindă. Deocamdată a fost îndepărtat, dar cred că se va întoarce. Proprietarul imobilului are găini în curte și alte animale și cred că vine după miros. Vreau să vă spun că vor ieși din ce în ce mai mulți urși din pădure, în perioada următoare, pentru că nu s-au mai făcut recoltări, ursul fiind un animal protejat. Numărul urșilor este de patru ori mai mare decât cel normal. La nivelul întregului fond cinegetic din jurul Brașovului și Predeal, fără Poiana Brașov, numărul urșilor a ajuns la 70, enorm. Este o situație destul de complicată pentru care trebuie o decizie guvernamentală", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Sursa citată a adăugat că pentru ursul care a apărut în aceste zile în cartierul Schei va solicita Ministerului Mediului relocarea acestuia sau transferul în Sanctuarul de la Zărnești, dar se impune din partea Ministerului Mediului aprobarea unei recoltări, pentru că în ultima perioadă urșii s-au înmulțit foarte mult, iar situații ca cea de miercuri vor mai apărea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

4 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

5 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!