Brașov: Ursuleți în vârstă de o lună, rămași fără mamă, descoperiți în Pădurea Bogății

Brașov: Ursuleți în vârstă de o lună, rămași fără mamă, descoperiți în Pădurea Bogății

Doi pui de urs, în vârstă de cel mult o lună, rămași fără mamă, au fost descoperiți de pădurari în fondul de vânătoare Pădurea Bogății din județul Brașov, precizează, într-un comunicat transmis AGERPRES, Asociația pentru Protecția Animalelor "Milioane de Prieteni" Brașov. Paznicii de vânătoare i-au urmărit pe cei doi ursuleți timp de trei zile, în speranța că mama lor se va întoarce pentru a-i hrăni, lucru care nu s-a întâmplat.

"Cum ursoaica nu a apărut, ei au apelat la sprijinul Asociației Milioane de Prieteni. O echipă s-a deplasat în Pădurea Bogății, i-a preluat și i-a adus la Adăpostul Victory din Brașov, pentru primele investigații. În urma controlului medical, s-a constatat că ursuleții par sănătoși, dar sunt deshidratați. Micuții vor fi transferați în Rezervația de la Zărnești, într-o zonă de carantină, unde vor avea acces doar îngrijitorii care îi vor hrăni cu biberonul din două în două ore. În condițiile în care, în libertate, puii se pot hrăni cu laptele mamei până la vârsta de doi ani, este nevoie de timp ca să fim siguri că vor supraviețui, mai ales că sunt slăbiți, iar riscurile sunt foarte mari", se arată în comunicatul de presă.

Dacă ursuleții vor avea puterea să supraviețuiască, echipa Asociației "Milioane de Prieteni" va evalua șansele lor de supraviețuire în libertate, astfel încât, dacă este posibil, să fie redați pădurii, se mai precizează în comunicatul de presă.

Săptămâna trecută, la Rezervația de la Zărnești a asociației a fost adusă o ursoaică de doi ani de la Grădina Zoologică din Ploiești care, anul trecut, în ajunul Crăciunului a fost capturată de pe străzile din Ploiești, unde nu se știe cum a ajuns.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...