Bratu (Inspecţia Muncii): Secţiunea pentru ''kurzarbeit'' va fi disponibilă de luni în Revisal

Bratu (Inspecţia Muncii): Secţiunea pentru ''kurzarbeit'' va fi disponibilă de luni în Revisal

Secţiunea dedicată înregistrării contractelor de muncă pentru care se aplică prevederile legislaţiei privind reducerea timpului de muncă (kurzarbeit) va fi disponibilă în sistemul Revisal începând de luni, a declarat, vineri, inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, în Conferinţa Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii.

"Acum o lună şi jumătate am promis că o să avem o funcţionalitate (în Revisal - n. r.) privind înregistrarea contractelor cu timp redus. Această funcţionalitate de luni este în funcţiune", a afirmat Dantes Nicolae Bratu.

Şeful Inspecţiei Muncii a răspuns astfel unei observaţii adresate de un expert în legislaţia muncii, care i-a transmis că unele AJOFM-uri resping cererile de decontare transmise de angajatori pentru salariaţii trecuţi în program de muncă redus (kurzarbeit) invocând faptul că angajatorii nu au completat corect modificările în Revisal.

Inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii a precizat că modificarea sistemului Revisal pentru introducerea secţiunii pentru munca flexibilă (kurzarbeit) nu a necesitat cheltuieli suplimentare.

"Vreau să mulţumesc colegilor mei şi echipei care s-a ocupat de acest lucru fără bani, l-am făcut pe mentenanţă, astfel că a fost posibilă această funcţionalitate să fie pusă în funcţiune de luni", a menţionat Dantes Nicolae Bratu.

Potrivit Ordonanţei 132/2020, angajatorii ale căror companii înregistrează scăderi ale comenzilor din cauza crizei provocate în urma pandemiei şi care reduc programul de lucru al angajaţilor beneficiază de subvenţionarea salariilor angajaţilor. AGERPRES/(A - autor: George Coman, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!