Bratu (Inspecţia Muncii): Secţiunea pentru ''kurzarbeit'' va fi disponibilă de luni în Revisal

Bratu (Inspecţia Muncii): Secţiunea pentru ''kurzarbeit'' va fi disponibilă de luni în Revisal

Secţiunea dedicată înregistrării contractelor de muncă pentru care se aplică prevederile legislaţiei privind reducerea timpului de muncă (kurzarbeit) va fi disponibilă în sistemul Revisal începând de luni, a declarat, vineri, inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, în Conferinţa Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii.

"Acum o lună şi jumătate am promis că o să avem o funcţionalitate (în Revisal - n. r.) privind înregistrarea contractelor cu timp redus. Această funcţionalitate de luni este în funcţiune", a afirmat Dantes Nicolae Bratu.

Şeful Inspecţiei Muncii a răspuns astfel unei observaţii adresate de un expert în legislaţia muncii, care i-a transmis că unele AJOFM-uri resping cererile de decontare transmise de angajatori pentru salariaţii trecuţi în program de muncă redus (kurzarbeit) invocând faptul că angajatorii nu au completat corect modificările în Revisal.

Inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii a precizat că modificarea sistemului Revisal pentru introducerea secţiunii pentru munca flexibilă (kurzarbeit) nu a necesitat cheltuieli suplimentare.

"Vreau să mulţumesc colegilor mei şi echipei care s-a ocupat de acest lucru fără bani, l-am făcut pe mentenanţă, astfel că a fost posibilă această funcţionalitate să fie pusă în funcţiune de luni", a menţionat Dantes Nicolae Bratu.

Potrivit Ordonanţei 132/2020, angajatorii ale căror companii înregistrează scăderi ale comenzilor din cauza crizei provocate în urma pandemiei şi care reduc programul de lucru al angajaţilor beneficiază de subvenţionarea salariilor angajaţilor. AGERPRES/(A - autor: George Coman, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor