Brazilia - Elveția. Elvețienii s-au ținut tare de favorita la titlu. Echipa lui Neymar merge în optimi

Brazilia - Elveția. Elvețienii s-au ținut tare de favorita la titlu. Echipa lui Neymar merge în optimi

Brazilia a învins, scor 1-0, selecționata Elveției, în cel de-al doilea meci din faza grupelor, la Campionatul Mondial din Qatar și s-a calificat în optimile de finală ale competiției.

Brazilia - Elveția. FOTO FIFA World Cup

Brazilienii merg în optimile de finală ale Campionatului Mondial în urma victoriei obținute pe Stadium 974 din Doha și vor juca ultimul meci din grupa G fără presiunea calificării.

Singurul gol al întâlnirii a fost reușit de fotbalistul lui Manchester United, Casemiro, printr-o execuția spectaculoasă (foto), din interiorul careului.

Cu câteva minute înainte de deschiderea scorului, Vinicius Jr. a reușit să marcheze, însă golul brazilianului a fost anulat, pentru offside.

Brazilia a mai ratat câteva ocazii mari de a înscrie, în timp ce Elveţia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2024, a arătat că este o echipă solidă, însă pe atac nu a reuşit să pună nicio problemă, încheind cu câteva şuturi blocate, dar niciunul la poartă sau pe poartă.

Singurul moment în care elveţienii a creat emoţii în careul sud-americanilor a fost în min. 53, când Xhaka a trimis o centrare periculoasă, rezolvată însă de defensiva braziliană.

Brazilia a făcut spectacol până la final, iar Sommer a respins de sub transversală şutul lui Rodrygo şut din careu (87), Antony (87) a tras pe lângă poartă din marginea careului, iar Rodrygo a fost blocat salvator de Akanji la 16 metri (90+4), scrie Agerpres.

Ultimele partide din grupă, de la Campionatul Mondial din Qatar or avea loc pe 2 decembrie, Serbia - Elveţia (Stadium 974 - Doha, 21:00) şi Camerun - Brazilia (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00).

Brazilia este deja calificată, dar celelalte trei echipe păstrează şi ele şanse de a ajunge în optimile de finală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”