Brazilia: Cei mai bogați șase oameni au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populație

Brazilia: Cei mai bogați șase oameni au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populație

Cei mai bogați șase oameni din Brazilia au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populația Braziliei, se arată într-un studiul dat publicității luni de organizația nonguvernamentală britanică Oxfam, potrivit Xinhua.

Studiul arată că averile lui Carlos Alberto Sicupira, deținătorul companiei de băuturi AB Inbev, Joseph Safra, patronul Safra Bank, Eduardo Saverin, unul dintre cei cinci fondatori Facebook, adunate cu ale altor trei oameni foarte bogați, reprezintă echivalentul averilor a 100 de milioane de brazilieni din clasa medie, adică aproape jumătate din populația țării.

Cei mai bogați 5% dintre brazilieni concentrează tot atât de mulți bani ca restul de 95% din populație.

În plus, față de inechitatea dintre bogați și săraci, studiul scoate la iveală discrepanțe între alte categorii sociale: cetățenii brazilieni de culoare câștigă mai puțin decât cei albi, iar femeile sunt plătite mai prost decât bărbații.

Brazilia este pe locul trei în America Latină la capitolul inegalitate socială, după Columbia și Honduras, potrivit raportului Oxfam.

Katia Maia, reprezentanta organizației nonguvernamentale, a subliniat că reducerea inegalităților este o prioritate, spunând că Brazilia a ajuns la un nivel al discrepanțelor sociale inacceptabil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...