Brazilia cere SUA să aprobe numirea fiului preşedintelui Bolsonaro în funcţia de ambasador la Washington

Brazilia cere SUA să aprobe numirea fiului preşedintelui Bolsonaro în funcţia de ambasador la Washington

Brazilia a cerut SUA să aprobe numirea lui Eduardo Bolsonaro, fiului preşedintelui Jair Bolsonaro, în funcţia de ambasador la Washington, a anunţat vineri ministrul de externe brazilian Ernesto Araujo, informează dpa.

Araujo a declarat că este "foarte sigur" că numirea va avea loc şi că fiul preşedintelui va fi un "ambasador grozav", potrivit informaţiilor difuzate de agenţia de presă Agencia Brasil.

Preşedintele Bolsonaro a fost criticat pentru decizia numirii fiului său în cel mai important post de ambasador pentru diplomaţii brazilieni, vacant începând din aprilie 2019. Şeful statului a negat că decizia s-a bazat pe faptul că Eduardo este fiul său.

"Nu sunt fiul unui preşedinte scos de nicăieri şi numit în această poziţie ... sunt preşedintele comisiei de politică externă (a Camerei Deputaţilor) şi am experienţă globală, a declarat în aprilie Eduardo Bolsonaro.

Tânărul Bolsonaro a împlinit 35 de ani, vârsta minimă pentru a putea fi numit ambasador, cu puţin timp înaintea anunţului făcut de tatăl său în legătura cu intenţia numirii sale în postul de la Washington.

Eduardo Bolsonaro ar putea avea un avantaj prin faptul că este prieten cu Ivanka Trump, fiica şi consiliera preşedintelui Donald Trump, cu care Jair Bolsonaro a construit o relaţie apropiată, conform informaţiilor din mediul diplomatic apărute în presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...