Brazilia: Clădiri publice ocupate în 11 orașe împotriva unei decizii a noului guvern

Brazilia: Clădiri publice ocupate în 11 orașe împotriva unei decizii a noului guvern

Clădiri ale Ministerului Culturii au fost ocupate miercuri în 11 capitale regionale din Brazilia de manifestanți care protestau față de suprimarea acestui portofoliu, decisă de președintele interimar, Michel Temer, scrie AFP.

Aceste grupuri alcătuite de câteva zeci de persoane s-au revoltat împotriva deciziei de a uni Ministerul Culturii cu cel al Educației în cadrul guvernului numit joi, a informat site-ul G1.

Protestatarii au ocupat clădirile Fundației Naționale de Arte (Funarte) și Institutului patrimoniului istoric și artistic național (Iphan) din capitala țării, Brasilia, și din orașele cele mai populate (Sao Paulo, Rio de Janeiro și Belo Horizonte), precum și din alte capitale regionale: Natal, Aracaju, Recife, Salvador, Fortaleza, Belem și Curitiba.

Aceste acțiuni au avut loc în ziua în care a fost desemnat un secretar de stat la Cultură, Marcelo Calero, până în prezent adjunct la conducerea departamentului culturii din primăria orașului Rio de Janeiro.

Criticat pentru absența femeilor în guvern, o premieră după restabilirea democrației în 1985, Michel Temer a dat asigurări duminică la televiziune că va desemna "reprezentante ale lumii feminine" în posturi de secretar de stat, în special la Cultură.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /