Brazilia: Fostul preşedinte Lula da Silva, împiedicat de simpatizanţi să se predea poliţiei

Brazilia: Fostul preşedinte Lula da Silva, împiedicat de simpatizanţi să se predea poliţiei

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost împiedicat sâmbătă de susţinători să se predea poliţiei, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la Sao Bernardo do Campo.

Lula a putut ieşi din sediul sindicatului metalurgiştilor şi a intrat în maşina sa, dar simpatizanţi de stânga, vizibil opozanţi ai plecării liderului lor către oraşul Curutiba şi închisoare, au împiedicat vehiculul să demareze, forţându-l astfel pe fostul preşedinte să se reîntoarcă în clădire.

Luiz Inacio Lula da Silva, 72 de ani, nu s-a prezentat vineri la termenul stabilit de un judecător pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani şi o lună pentru corupţie.

El trebuia să ajungă la sediul poliţiei federale din Curitiba (sud) până la orele 17.00 (20.00 GMT), dar a rămas în mijlocul partizanilor săi, la peste 400 de kilometri depărtare, la sediul sindicatului metalurgiştilor din Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paolo.

Fostul preşedinte al Braziliei din perioada 2003-2010 respinge toate învinuirile aduse, pe care le pune pe seama unui complot ce urmăreşte să-l împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale din octombrie. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…