Brazilia: O moștenitoare foarte bogată îi face o donație fostului președinte Lula da Silva de 132.000 de euro (presă)

O moștenitoare braziliană de origine elvețiană, foarte bogată, îi va face o donație de 500.000 de reali (132.000 de euro) fostului președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), ale cărui bunuri sunt blocate de către justiție, scrie ziarul Folha de Sao Paulo, relatează luni AFP.

Roberta Luchsinger (32 de ani), nepoată a unui bancher elvețian instalat în Brazilia, a prevăzut să pună suma respectivă la dispoziția lui Lula da Silva în numerar, dar și sub forma unor donații de obiecte de valoare. Printre obiecte figurează un ceas Rolex de 100.000 de reali (26.000 de euro) sau o rochie marca Dolce and Gabbana estimată la 30.000 de reali (8.000 de euro), precizează publicația.

Folha de Sao Paulo a prezentat-o vinerea trecută pe femeia din înalta societate braziliană ca pe ''o moștenitoare a familiei care a fondat Credit Suisse'', informație ce a fost însă dezmințită de către bancă într-un comunicat trimis agenției franceze de presă. ''Credit Suisse a fost fondată de către Alfred Escher în 1856 și copiii săi nu au lăsat moștenitori. În plus, Credit Suisse nu a fost niciodată o întreprindere familială'', se mai spune în comunicat.

Lula da Silva (71 de ani), figură marcantă a stângii braziliene, are mai multe bunuri blocate în baza deciziei judecătorului Moro, care l-a condamnat luna trecută la nouă ani și șase luni de închisoare pentru corupție pasivă și spălare de bani. Fostul președinte, care este în libertate în așteptarea judecării în apel, neagă toate acuzațiile în bloc și spune că este victima unui complot ce vizează să-l împiedice să se prezinte la alegerile prezidențiale din 2018.

''Blocându-i bunurile lui Lula da Silva, judecătorul Moro încearcă să-l neutralizeze politic, dar și ca persoană. Vreau să fac această donație pentru ca el să aibă posibilitatea de a folosi acești bani conform cerințelor sale'', a afirmat dna Luchsinger pentru Folha de Sao Paulo.

Membră a Partidului comunist brazilian (PCdoB), Roberta Luchsinger a dezvăluit pentru cotidian că ea crede, de asemenea, că se va lansa în politică, candidând pentru un post de deputată a statului Sao Paulo.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Această scursură umană, senator PSD, i-a făcut un copil unei escorte și nu vrea să-l recunoască

4 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala