Brazilia: Preşedintele Bolsonaro a prezentat scuze pentru că i-a spus unei deputate că ''nu merită'' să fie violată

Brazilia: Preşedintele Bolsonaro a prezentat scuze pentru că i-a spus unei deputate că ''nu merită'' să fie violată

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a prezentat joi scuze, în conformitate cu un ordin al justiţiei, pentru că i-a spus unei deputate că ea "nu merită" să fie violată, informează vineri AFP.

"În aplicarea ordinului judiciar, cer public scuze pentru cuvintele mele adresate deputatei federale Maria do Rosario Nunes", a declarat Bolsonaro într-o "notă de retractare" publicată de Preşedinţia braziliană.

Incidentul a avut loc în 2003. În timpul unei altercaţii cu Maria do Rosario, de la Partidul Muncitorilor (PT, stânga), Bolsonaro, pe atunci deputat, a spus: "Nu te-aş viola, pentru că nu o meriţi".

În 2014, el a comentat declaraţiile sale pentru publicaţia Zero Hora, confirmându-le. "Ea nu merită să fie violată, pentru că este foarte urâtă, nu este genul meu, nu aş viola-o niciodată. Nu sunt un violator, însă, dacă aş fi unul, nu aş viola-o, pentru că nu o merită", a dezvoltat el.

În nota dată publicităţii joi, preşedintele de extremă dreapta al Braziliei încearcă să-şi motiveze afirmaţiile. "În cadrul unei dezbateri aprinse, i-am răspuns că ea 'nu ar merita să fie violată'", a notat Bolsonaro. El a adăugat că "femeile braziliene constituie o prioritate" a mandatului său şi că "aceasta a fost şi va fi întotdeauna demonstrat prin acţiuni concrete".

Retractarea lui Bolsonaro a avut loc chiar în ultima zi a termenului ce i-a fost stabilit la 23 mai de un tribunal din Brazilia şi împotriva căruia el înaintase un ultim recurs după o serie de apeluri.

În afară de prezentarea de scuze, Bolsonaro a fost condamnat la plata unei indemnizaţii de 10.000 de reali (circa 2.000 de euro), care să se adauge unei amenzi a cărei valoare nu a fost divulgată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”