Brazilia: Preşedintele la final de mandat Michel Temer, inculpat pentru corupţie

Brazilia: Preşedintele la final de mandat Michel Temer, inculpat pentru corupţie

Procurorul general al Braziliei, Raquel Dodge, l-a inculpat miercuri pe preşedintele brazilian în exerciţiu, Michel Temer, pentru corupţie şi spălare de bani, infracţiuni ieşite la iveală într-o anchetă privind mita dată în legătură cu concesionarea unor porturi, informează un comunicat al biroului său, relatează Reuters.

Temer, al cărui mandat de preşedinte expiră la 1 ianuarie, este investigat pentru că ar fi luat mită în schimbul emiterii unui decret în 2017 care a permis ca două contracte de concesiune portuară să fie prelungite până la 70 de ani.

Biroul preşedintelui a anunţat într-un comunicat că acesta va dovedi că nu s-au comis nereguli şi că nicio companie nu a avut beneficii ilegale.

Temer poate fi judecat în calitate de preşedinte doar dacă camera inferioară a Congresului brazilian va vota în favoarea unei solicitări în acest sens, iar acest lucru nu se va petrece până când îi încetează mandatul.

Totuşi, acuzaţiile care îl vizează vor rămâne şi probabil va trebui să răspundă în faţa legii la începutul anului viitor, comentează Reuters.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el