Brazilia: Raportorul Senatului recomandă începerea procedurii de destituire a Dilmei Rousseff

Brazilia: Raportorul Senatului recomandă începerea procedurii de destituire a Dilmei Rousseff

Senatorul brazilian însărcinat cu raportul comisiei speciale privind destituirea președintei țării, Dilma Rousseff (de stânga), Antonio Anastasia, s-a pronunțat miercuri pentru începerea procedurii în ședință plenară, relatează joi AFP.

Raportul, de 126 de pagini, al lui Antonio Anastasia, membru al principalului partid de opoziție, PSDB (centru-dreapta), s-a pronunțat în favoarea continuității procedurii împotriva președintei țării, procedură aprobată deja pe 17 aprilie de majoritatea covârșitoare a deputaților.

Opoziția cere declanșarea unei proceduri de destituire parlamentară a președintei, acuzând guvernul că a manipulat conturile publice în 2014 pentru a minimaliza amploarea stagnării economice și pentru a favoriza realegerea sa.

''Votul meu merge în direcția începerii procedurii de destituire'', a declarat Anastasia.

Recomandarea comisiei va fi supusă la vot celor 81 de senatori pe 11 sau 12 mai. Dacă recomandarea este aprobată (cu majoritate simplă), dna Rousseff (68 de ani) va fi înlăturată de la putere pentru maxim 180 de zile, în așteptarea hotărârii finale și funcția sa va fi preluată de către vicepreședintele său, Michel Temer (75 de ani), de la partidul centrist PMDB.

Dilma Rousseff l-a acuzat pe Temer că ar conspira împotriva sa și că ar conduce o ''lovitură de stat '' parlamentară. Realeasă în funcție în urmă cu un an și jumătate, ea a afirmat că va rezista până la capăt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

4 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

5 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”