Brazilia: Raportorul Senatului recomandă începerea procedurii de destituire a Dilmei Rousseff

Brazilia: Raportorul Senatului recomandă începerea procedurii de destituire a Dilmei Rousseff

Senatorul brazilian însărcinat cu raportul comisiei speciale privind destituirea președintei țării, Dilma Rousseff (de stânga), Antonio Anastasia, s-a pronunțat miercuri pentru începerea procedurii în ședință plenară, relatează joi AFP.

Raportul, de 126 de pagini, al lui Antonio Anastasia, membru al principalului partid de opoziție, PSDB (centru-dreapta), s-a pronunțat în favoarea continuității procedurii împotriva președintei țării, procedură aprobată deja pe 17 aprilie de majoritatea covârșitoare a deputaților.

Opoziția cere declanșarea unei proceduri de destituire parlamentară a președintei, acuzând guvernul că a manipulat conturile publice în 2014 pentru a minimaliza amploarea stagnării economice și pentru a favoriza realegerea sa.

''Votul meu merge în direcția începerii procedurii de destituire'', a declarat Anastasia.

Recomandarea comisiei va fi supusă la vot celor 81 de senatori pe 11 sau 12 mai. Dacă recomandarea este aprobată (cu majoritate simplă), dna Rousseff (68 de ani) va fi înlăturată de la putere pentru maxim 180 de zile, în așteptarea hotărârii finale și funcția sa va fi preluată de către vicepreședintele său, Michel Temer (75 de ani), de la partidul centrist PMDB.

Dilma Rousseff l-a acuzat pe Temer că ar conspira împotriva sa și că ar conduce o ''lovitură de stat '' parlamentară. Realeasă în funcție în urmă cu un an și jumătate, ea a afirmat că va rezista până la capăt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

4 Zvonuri...

5 Video viral