Brazilia: Șapte omucideri pe oră în 2016 (ONG)

Brazilia: Șapte omucideri pe oră în 2016 (ONG)

Un total de 61.619 omucideri au fost înregistrate în Brazilia în anul 2016, adică o medie de șapte pe oră, un trist record ce reflectă atât creșterea violenței forțelor de ordine, cât și a numărului agenților de poliție uciși, conform unui raport publicat luni, citat de AFP.

Cea de 11-a ediție a Anuarului brazilian de securitate publică indică totodată că anul trecut rata asasinatelor a fost de 29,9 la o sută de mii de locuitori, o cifră mult superioară celei de 10 la suta de mii de locuitori, considerată de ONU drept pragul violenței endemice.

În 2015, această rată era de 28,8, cu un total de 58.870 omucideri, în această țară cu peste 200 de milioane de locuitori.

Forumul brazilian pentru Securitate Publică, organizația nonguvernamentală care realizează anual acest raport de referință, arată că, în medie, peste 11 persoane pe zi au fost omorâte în 2016 în timpul incursiunilor poliției braziliene, dintre care aproape un sfert într-un singur stat, Rio de Janeiro, confruntat cu o explozie de violență de la sfârșitul Jocurilor Olimpice de anul trecut.

În total, 925 de oameni au fost uciși de forțele de ordine la Rio de Janeiro în 2016, o creștere de 43% în raport cu 2015.

Același stat deține de asemenea recordul în ce privește numărul de polițiști uciși în 2016: 132, dintre care 40 în timpul orelor de program.

ONG citată subliniază că această creștere s-a produs pe fondul reducerii de către guvern a bugetului de securitate.

În Rio, afectat de o gravă criză financiară, funcționarii publici rămân adesea cu salariile neplătite timp de mai multe luni, inclusiv polițiștii.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente