Brazilia-Serbia. Apărarea, punctul forte al sârbilor. Neymar a ratat de la 11 metri

Brazilia-Serbia. Apărarea, punctul forte al sârbilor. Neymar a ratat de la 11 metri

Brazilia a învins Serbia în meciul de la Cupa Mondială. Sud-americanii au câștigat cu 2-0 (la pauză 0-0). Partida a înregistrat cel mai spectaculos gol de până acum al Cupei Mondiale din Qatar.

Jucători brazilieni au motiv de bucurie. Foto: EPA-EFE

Selecţionata Braziliei a învins echipa Serbiei cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în primul său meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

După o primă repriză mai slabă, Selecao a făcut spectacol în partea secundă, câştigând prin dubla lui Richarlison (62, 73). Cvintupla campioană mondială (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), marea favorită la câştigarea trofeului, a încheiat meciul cu un raport de 24-4 şuturi la poartă şi 10-0 la şuturi pe poartă, având şi două bare (nu se contabilizează ca şut pe poartă).

Brazilia a controlat jocul încă din startul partidei, însă Serbia s-a apărat exact, masiva echipă pregătită de Dragan Stojkovic rezistând cu brio atacurilor adverse.

A fost nevoie de un corner executat cu efect de Neymar (13) pentru a consemna prima ocazie, însă bravul portar Vanja Milinkovic-Savic a fost atent şi a respins.

Casemiro a apoi tras de la 25 metri (21), dar Vanja Milinkovic-Savic a reţinut. Fratele mai celebrului Sergej l-a blocat salvator pe Vinicius (27) şi a reţinut şi şutul slab al lui Raphinha (35). Vinicius a fost periculos şi în min. 41, când a fost blocat in extremis de Milenkovic, după o eroare a fundaşului sârb.

Echipa auriverde a fost aproape de deschiderea scorului în primul minut al reprizei secunde (46), după o gafă a lui Pavlovic, dar Raphinha a tras în Vanja Milinkovic-Savic. Ocaziile la poarta Serbiei au fost din ce în ce mai multe, pregătind parcă deschiderea scorului.

Neymar a reluat de la 11 metri pe lângă poartă la centrarea lui Vinicius (55), după care Alex Sandro (60) a şutat de la 30 metri în bară.

În min. 62, Richarlison a reluat mingea în plasă, după ce Vanja Milinkovic-Savic a respins şutul lui Vinicius.Serbia a încercat să dea o replică rapidă şi a avut o semiocazie când Sergej Milinkovic-Savic (70) a trimis cu capul, dar Marquinhos a respins din faţa porţii.

Cel mai spectaculos gol de până acum al Cupei Mondiale din Qatar a fost marcat în min. 73, când Vinicius a pasat în centrul careului, iar Richarlison a preluat şi a înscris din foarfecă.

Ofensiva selecţionatei Canarinha a continuat, iar Casemiro a şutat în bara transversală (81) din afara careului,

Vanja Milinkovic-Savic a respins şuturile lui Rodrygo (82) şi Fred (83), iar Rodrygo (87) a şutat peste poartă de la 16 metri.

În celălalt meci din grupă, Elveţia a învins Camerunul cu 1-0 .

Etapa următoare programează meciurile Camerun - Serbia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 12:00) şi Brazilia - Elveţia (Stadium 974 - Doha, 18:00), luni 28 noiembrie.

Brazilia, Serbia și Elveția au concurat în aceeași grupă și la Cupa Mondială din Rusia 2018. Cea de-a patra echipă a cvartetului a fost atunci naționala Costa Ricăi. Brazilienii și sârbii s-au întâlnit în turul al treilea, meciul de pe stadionul lui Spartak Moscova încheindu-se și atunci cu victoria echipei braziliene cu scorul de 2:0. Arbitrul principal al ambelor întâlniri a fost iranianul Alireza Fagani.

Naționala Braziliei deține recordul cu cele mai multe victorii la Cupa Mondială. Brazilienii au câștigat titlul de cinci ori, ultima dată a fost în 2002.

Echipa sârbă nu a ajuns niciodată în playoff-ul turneului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro