Brazilia: Tentativă de piraterie informatică asupra telefoanelor lui Bolsonaro

Brazilia: Tentativă de piraterie informatică asupra telefoanelor lui Bolsonaro

Telefoanele mobile ale preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro au fost ţinta unor tentative de piraterie informatică ce au vizat de asemenea şi pe alţi membri ai guvernului, a anunţat joi Ministerul de Justiţie, potrivit AFP.

Ministerul de Justiţie "a fost informat de poliţia federală că telefoane portabile folosite de preşedintele republicii, Jair Bolsonaro, au fost ţinta atacurilor unor piraţi informatici, oprite marţi", se arată într-un comunicat.

În comunicat nu se precizează dacă hacker-ii au reuşit să aibă acces la conţinutul telefoanelor şefului statului,

"Am fost întotdeauna atent cu informaţiile strategice. Acestea nu se transmit prin telefon. Prin urmare, nu sunt îngrijorat dacă va ieşi în public ceva de pe telefonul meu. Ei (hackerii - n.r.) nu vor găsi nimic compromiţător", le-a spus Jair Bolsonaro jurnaliştilor la Manaus, în nordul ţării.

Patru persoane au fost arestate marţi în statul Sao Paulo, acuzate că au participat la aceste atacuri informatice care i-au vizat în special pe ministrul Economiei, Paulo Guedes, pe ministrul Jusţiei, Justice Sergio, şi pe procurorii însărcinaţi cu o anchetă anticorupţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina