Brazilia: Un consilier și prieten apropiat al președintelui Temer, arestat în cadrul unei anchete anticorupție

Brazilia: Un consilier și prieten apropiat al președintelui Temer, arestat în cadrul unei anchete anticorupție

Fostul deputat brazilian Rodrigo Rocha Loures, consilier și prieten apropiat al președintelui Michel Temer, a fost arestat sâmbătă în locuința sa din Brasilia, în cadrul unei anchete anticorupție care îl vizează și pe șeful statului, a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale, informează Reuters.

Loures a putut fi văzut într-o înregistrare video dată publicității în mai cărând o geantă cu 500.000 de reali (154.000 de dolari) despre care procurorii au spus că reprezentau o mită.

Curtea supremă a autorizat anchetarea lui Temer și a lui Rocha Loures pentru corupție, implicarea într-o organizație criminală și obstrucționarea justiției. Temer, care a devenit președinte după suspendarea din funcție în 2016 a președintei Dilma Rousseff, se confruntă cu apeluri la demisie sau la suspendare.

Într-un caz separat, Ministerul Public a cerut sâmbătă ca fostul președinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, să fie condamnat la închisoare, în regim de detenție, pentru delict de "corupție pasivă calificată", informează EFE. Lula este acuzat de infracțiuni de patrimoniu având legătură cu un apartament aflat în proprietatea sa, dar care apare înregistrat pe numele unor oameni de afaceri care i-ar fi servit drept paravan. Apartamentul, un triplex situat în stațiunea balneară Guarujá, în Sao Paulo, figurează în acte ca fiind proprietatea companiei OAS, una dintre companiile de construcții implicate în scandalul companiei de stat Petrobras.

Operațiunea "Lava Jato", lansată în urmă cu trei ani, a dezvăluit o vastă rețea de corupție pusă la cale de firme de construcții pentru a frauda sistematic achizițiile publice, în special ale gigantului petrolier de stat Petrobras. Această anchetă tentaculară a trimis deja după gratii mai multe zeci de oameni de afaceri și politicieni de toate orientările.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...