Brazilia: Un judecător anulează ordinul de eliberare din închisoare a fostului preşedinte Lula da Silva

Un judecător al Curţii de apel din Brazilia a anulat duminică un ordin de eliberare din închisoare a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, emis cu câteva ore mai înainte de către un alt magistrat al aceleiaşi instanţe, relatează AFP.

Poliţia federală trebuie să se abţină ''de a pune în aplicare vreun act care modifică decizia colegială'' de condamnare a lui Lula da Silva la 12 ani şi o lună de închisoare, a afirmat judecătorul Joao Pedro Gebran Neto, hotărând că fostul preşedinte (2003-2010) trebuie să rămână în închisoarea sa din Curitiba (sud).

Decizia de eliberare fusese luată anterior de unul dintre judecătorii de la TRF4 din Porto Alegre, curtea de apel care a majorat pedeapsa de la nouă ani şi şase luni de închisoare la 12 ani şi o lună pentru fostul preşedinte brazilian, aflat pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale prevăzute pentru luna octombrie.

Judecătorul Rogerio Favreto a decis să accepte cererea habeas corpus prezentată vineri de către mai mulţi deputaţi ai Partidului Muncitorilor (PT), înfiinţat de Lula da Silva în 1980.

Într-un document oficial emis duminică, judecătorul anticorupţie Sergio Moro, care l-a condamnat pe Lula da Silva în primă instanţă în iulie, a afirmat totuşi că magistratul respectiv nu are competenţa de a ordona eliberarea fostului preşedinte. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Adrian Streinu-Cercel / Ce vedem noi astăzi este rezultatul unui malpraxis cu natura. Carantina, ineficientă la…

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume