BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

Miniștrii Finanțelor din cele 27 de state membre UE au ajuns joi noapte la un acord istoric pentru ajutarea statelor grav afectate de criza economică provocată de pandemia de coronavirus, anunță publicațiile El Pais (Spania) și Corriere della Sera (Italia).

Premierul italian Paolo Gentiloni a anunțat ”un acord de dimensiuni fără precedent”, în timp ce El Pais anunță că pachetul financiar de ajutorare a statelor afectate este de 500 de miliarde de euro (jumătate de trilion de euro). Pe lângă acest pachet disponibil pentru împrumuturi imediate va fi creat un fond suplimentar pentru relansare economică, ce va fi anunțat ulterior de șefii de stat și de guvern din Consiliul European.

Și ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat pe contul său de Twitter ”un acord excelent: 500 de miliarde de euro disponibili imediat. Și un fond pentru relansare care va urma”. ”Europa a decis să se ridice la înălțimea gravității acestei crize”, a mai scris ministrul francez.

Acordul a fost acceptat în cele din urmă și de Olanda, care s-a dovedit principalul obstacol în calea accesului Spaniei și Italiei la împrumuturi din Mecanismul european de stabilitate (MES) fără condiționalități legate de reforme, potrivit El Pais.

Înaintea întâlnirii, Germania și Franța au făcut presiuni serioase asupra Olandei, care în cele din urmă a cedat, scrie El Pais.

În curs de actualizare


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă