BREAKING ALDE, oficial în Opoziție! Consilierii județeni din CJ Bihor au votat alături de PNL „eliberarea” Aeroportului Oradea din mâinile PSD/UDMR!

BREAKING ALDE, oficial în Opoziție! Consilierii județeni din CJ Bihor au votat alături de PNL „eliberarea” Aeroportului Oradea din mâinile PSD/UDMR!

BREAKING ALDE, oficial în Opoziție! Consilierii județeni din CJ Bihor au votat alături de PNL „eliberarea” Aeroportului Oradea din mâinile PSD/UDMR!

Liberalii din Consiliul Judeţean Bihor au obţinut sâmbătă, la şedinţa în care au cerut revocarea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea, prima victorie din ultimii trei ani, cu ajutorul celor doi reprezentanţi ai ALDE, care în premieră nu au mai votat alături de aliaţii din PSD şi UDMR, scrie Bihoreanul ..

Votul a venit ca urmare a situaţiei grave a Aeroportului, lăsat fără curse externe, „sabotat”, potrivit fostului director Gheorghe Pasc, de însuşi preşedintele CJ Pasztor Sandor, şi cu un Consiliu de Administraţie care a organizat un concurs nelegal pentru viitorul manager, ce urma să fie câştigat chiar de o membră a CA, pusă la propunerea UDMR, contabila Cristina Antik, soţia judecătorului Levente Antik de la Curtea de Apel Oradea, potrivit publicației.

După aproape două ore de discuţii, s-a produs surpriza: cei doi reprezentanţi ALDE au votat pentru propunerea celor 16 PNL-işti, aşa că revocarea Consiliului de Administraţie a fost decisă cu 18 voturi „pentru” şi 16 contra, ale PSD-iştilor şi UDMR-iştilor.

„Înseamnă că CA este revocat”, a constatat preşedintele CJ, Pasztor Sandor. Asta înseamnă că cei 7 membri ai CA-ului votat în 2017 (un funcţionar al Ministerului Finanţelor, 3 reprezentanţi ai UDMR, 2 ai ALDE şi 1 al PSD) rămân în funcţii ca interimari doar până când CJ va desemna un alt CA.

Conform proiectului PNL, proaspăt adoptat, noul Consiliu de Administraţie va avea un mandat limitat la 4-6 luni şi va avea o componenţă mai puţin politizată, urmând să fie alcătuit din 2 reprezentanţi ai CJ, câte unul al Ministerului Finanţelor şi Primăriei Oradea şi 3 ai mediului de afaceri (câte unul din industrie, din turism şi din comerţ şi servicii).

Consilierii judeţeni liberali au depus, marţi, proiectul de hotărâre prin care cereau revocarea membrilor din Consiliul de Administraţie al Aeroportului Oradea şi sistarea concursului pentru stabilirea managerului respectivei instituţii.

Coaliția PSD-UDMR, care conduce Consiliul Județean Bihor, instituție ce are în subordine Aeroportul Oradea, e acuzată că a dus intenționat spre distrugere aeroportul pentru a favoriza concurența din orașul maghiar Debrecen. Fostul manager al aeroportului Oradea i-a acuzat pe șefii UDMR de la Consiliul Județean că i-au interzis să negocieze cu companii low-cost pentru zboruri pe aeroport, în timp ce primarul orașului, Ilie Bolojan, vorbește despre ”iresponsabilitate”.

Scandalul a apărut la doar trei săptămâni după ce Aeroportul Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune şi devine aeroportul cu cel mai mare trafic, potrivit primarului oraşului maghiar, citat de agenția maghiară MTI. După compararea datelor de la aeroporturile din Košice şi Oradea, aeroportul din Debrecen devine aeroportul regional cu cel mai mare trafic din regiune, a spus politicianul maghiar.

Gheorghe Pașc a demisionat la începutul lunii de la șefia Aeroportului Oradea și a declarat în presa locală că președintele UDMR al Consiliului Județean, Pasztor Sandor, i-a interzis să discute cu WizzAir și RyanAir, companii pe care Pașc voia să le readucă în oraș după doi ani.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...