BREAKING Alianța USR/PLUS poate candida! Înalta Curte a ANULAT decizia BEC!

BREAKING Alianța USR/PLUS poate candida! Înalta Curte a ANULAT decizia BEC!

BREAKING Alianța USR/PLUS poate candida! Înalta Curte a ANULAT decizia BEC!
Alianța USR – PLUS poate candida în această formulă la alegerile europarlamentare după ce Înalta Curte a anulat vineri seară decizia BEC, potrivit deciziei pronunțate de un judecător în ședință publică. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis vineri seară contestația depusă vineri dimineață de cele două partide față de decizia de joi a Biroului Electoral Central.

Sentința a fost pronunțată de un complet de trei judecători. Decizia e definitivă, nu poate fi atacată, relatează  G4Media.ro .

Reamintim că decizia a fost posibilă doar după ce Nicușor Dan s-a reînscris joi seara în USR, ca membru simplu. ”Aseară, înainte de a semna protocolul Alianței 2020 USR PLUS am depus o cerere de înscriere în USR, la filiala Sector 6, unde am fost membru inițial. Cererea de adeziune a fost acceptată”, a declarat Nicușor Dan pentru G4Media.ro

El a explicat că a făcut acest gest doar ca să poată semna în mod legal protocolul Alianței 2020 și că după ce instanța și Biroul Electoral Central va accepta asocierea dintre cele două partide, va demisiona din nou din USR.

”Vreau să ajut cum pot opțiunea asta electorală. Am spus că intrarea mea definitivă în partid se va produce dacă la un anumit moment dat se va reveni asupra poziționării. Noi în campanie am spus că suntem un partid umbrelă, care se adresează atât progresiștilor, cât și conservatorilor. Partidul s-a poziționat progresist, am demisionat. Demisionam și dacă se poziționa conservator”, a explicat Nicușor Dan.

Joi seară, Nicușor Dan anunțase că a găsit soluția care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul Alianței USR PLUS și precizează că face tot ce ține de el pentru ca o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației să poată fi prezentă pe buletinele de vot în 26 mai.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…