BREAKING Armata a făcut primele instruiri prin simulare pentru noile sisteme Patriot într-o garnizoană din București

BREAKING Armata a făcut primele instruiri prin simulare pentru noile sisteme Patriot într-o garnizoană din București

În pregătirea intrării în serviciul Forțelor Aeriene Române a sistemului de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu a început pregătirea operatorilor pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), intrate recent în dotarea unității, transmite MApN.

Primul sistem PATRIOT, din cele șapte achiziționate (patru pentru Forțele Aeriene și trei pentru Forțele Terestre), va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române în a doua parte a anului 2020, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârșitul anului 2022.

Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forțelor Aeriene, au absolvit o serie de cursuri de operare și mentenanță pentru sistemul Patriot, organizate în cadrul United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence din Fort Sill, Oklahoma, transmite MApN.

România a contractat în urmă cu doi ani de la Statele Unite, pentru circa 3,9 miliarde de dolari, achiziția a șapte baterii Patriot în cea mai recentă configurație hardware-software, la pachet cu câteva sute de interceptori. Prima baterie ar trebui să intre în uz din 2020.

Din cele șapte baterii, patru vor fi la la Forțele Aeriene și trei vor fi la Forțele Terestre. O baterie are fiecare câte o unitate de tragere (patru lansatoare montate/atașate fiecare pe câte un camion, un radar, o unitate de conducere a focului, generatoare și alte echipamente).

Mai exact, România a cumpărat 7 sisteme de rachete Patriot în configurația 3+ cu următoarele componente:

- 7 AN/MPQ-65 radar sets
- 7 AN/MSQ-132 engagement control stations
- 13 antenna mast groups
- 28 M903 lansatoare (care pot trasporta și lansa câte 4 rachete PAC-2 GEMT sau 12 rachete PAC-3 MSE)
- 56 rachete PAC-2 Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T)
- 168 rachete PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE)
- 7 Electrical Power Plants (EPP) III

---


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”