BREAKING Avarie majoră în București! Mii de blocuri din Sectoarele 2 și 3 din București nu au apă caldă și căldură!

BREAKING Avarie majoră în București! Mii de blocuri din Sectoarele 2 și 3 din București nu au apă caldă și căldură!

Mii de blocuri din Sectoarele 2 și 3 din București nu au apă caldă și căldură sau agentul termic este furnizat sub parametri din cauza a două avarii produse la rețeaua primară de furnizare a agentului termică aflată în administrarea Primăriei Capitalei. Blocurile din Sectorul 2 sunt în această situație din cauza unei avarii la Magistrala I - CET SUD, produse sâmbătă, iar pe site-ul furnizorului se arată că va fi remediată duminică, până la ora 24.00

Blocurile din Sectorul 3 au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua termică primară DN 1000 din B.dul Nicolae Grigorescu, duminică dimineață. Pe site-ul Termoenergetica se precizează că bucureștenii afectați vor avea apă caldă și căldură până la finalul zilei.

”Este vorba despre o avarie majoră la magistrala I Sud, de fapt sunt două, un mare și una mai mică, pe același tronson. Tronsonul a fost izolat, în momentul de față se intervine pentru remedierea avariilor. Estimăm că undeva în jurul orei 24.00 va fi totul gata și începem încîrcarea. Punctele termice vor fi încărcate treptat, sperăm că în timpul nopții sau cel târziu mâine dimineață absolut toate punctele termice vor funcționa normal. Avaria s-a produs din cauza rețelei foarte vechi. Apar avarii tot timpul. De multe ori sunt mici, de data aceasta este una mare din păcate. Este o gaură cât o minge de handbal. Nu au apă caldă și căldură deloc peste 400 de blocuri, dar alte sute au agent termic sub parametri”, a declarat pentru hotnews.ro , Adrian Gâtlan, director general adjunct al Termoenergetica.
Vezi aici lista completă cu blocurile care nu au apă caldă și căldură.
 
În București, cerul va fi noros iar în cursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ, potrivit prognozei speciale pentru București a Administrației Naționale de Meteorologie.

Se va depune un strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8...15 cm și posibil peste 15...20 cm.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze în general de 35...45 km/h, iar temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

La începutul lunii decembrie aproape 3000 de blocuri din București, Sectoarele 2, 3, 4 și 5, au rămas câteva zile fără apă caldă sau căldură ori agentul termic nu era livrat la parametri, din cauza unei avarii la CET SUD. Citește aici mai mult.

Despre sistemul de termoficare

De sistemul de alimentare cu energie termică al Municipiului Bucureşti beneficiază circa 1.200.000 locuitori (aproximativ 50% din populația Bucureştiului), respectiv 562.000 apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituții bugetare, agenți economici şi sere.

Instalaţiile sistemului centralizat de alimentare cu energie termică aflate în exploatarea RADET, se compun din:
46 centrale de cvartal şi o centrală termică de zonă;
rețelele termice primare - 987,34 km;
puncte termice și module termice - 1.012 buc.;
rețele termice secundare - 2.964,64 km.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria