BREAKING Coadă uriașă la Vama Nădlac. Sute de mașini așteaptă să intre în țară

BREAKING Coadă uriașă la Vama Nădlac. Sute de mașini așteaptă să intre în țară

Update ora 23:30 Ministrul de Interne Marcel Vela a convocat o ședință de urgență pentru identificarea unei soluții care să deblocheze situația de criză din Vama Nădlac. Întâlnirea este în desfășurare.

Imaginile transmise în timp real, pe siteul live.politiadefrontiera.ro, arată faptul că în această seară, la frontiera Nădlac, pe sensul de intrat în țară, traficul este crescut. Cu toate astea, aplicația de monitorizare a traficului în Punctele de Trecere ale Frontierei, cea care indică timpul mediu de așteptare pentru a ajunge la control, arată că se stă doar 10 minute.

UPDATE: Într-o reacție pentru G4Media.ro , șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, a declarat că în contextul apariției infectiei COVID – 19, traficul în punctele de trecere a frontierei se menține la valori constante, cu mențiunea faptului că pot fi înregistrate creșteri ale timpului de așteptare, cauzate de activitatea de completare a declarațiilor pe proprie răspundere.

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane.
Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia.” a mai explicat Buda.

Toți cetățenii care vin în România din zona roșie a Italiei, zona în care sunt cei mai mulți oameni infectați cu coronavirus, urmează să intre direct în carantină, în zonele destinate pentru carantină.

Context

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda, a afirmat, marţi, că, din 23 februarie şi până în prezent, peste 40.000 de persoane care au avut punct de plecare sau au tranzitat Italia au intrat în România, transmite Agerpres.

”Până în prezent, din Italia sau cei care au tranzitat Italia şi au ajuns în România, din 23 februarie până în prezent, au intrat în ţară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 sunt români şi 3.800 sunt italieni, iar 2.500 – alte cetăţenii”, a declarat Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Prin monitorizarea din 26 ianuarie şi până în prezent a cetăţenilor chinezi sau celor care tranzitează China sau vin din zona respectivă, avem un număr de 2.580 de cetăţeni chinezi sau cetăţeni care vin din zonele administrative – Hong Kong şi Macau. După apariţia COVID-19 în Uniunea Europeană, măsurile s-au intensificat, s-au luat măsuri atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zonele adiacente punctelor de frontieră, dar şi distanţa între puncte, adică la frontiera verde, încât, astăzi, împreună cu colegii de la DSP, suntem în măsură să gestionăm problema la intrarea în ţară cu privire la controlul celor care vin din zonele de risc şi completarea acelor chestionare ale Direcţiei de Sănătate publică”, a mai spus el.

Sursa foto: polițiadefrontieră.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”